Парафія Успення Пресвятої Богородиці Бучацької єпархії УГКЦ
 
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 67 68 69 70 »

Прихід Святого Миколая на парафію, УГКЦ, Скали-Подільської

   Цьогоріч на свято Миколая при парафії Успення Пресвятої Богородиці, смт. Скали-Подільської, Української Греко-Католицької Церкви відбулося надзвичайне свято. Всі діти і дорослі, які молилися на Святій Літургії змогли відчути радість присутності Святого Миколая у театралізованому дійстві після Служби Божої.

Адміністратор парафії о.Василь Германюк організував вперше при церкві масштабне святкування на якому кожна дитина і дорослі, незалежно від конфесійної приналежності, змогли отримати солодкі подарунки і образки Св. Миколая з допомогою жертводавців. Багато дітей, через те, що похворіли, не прийшли до храму, але подарунки їм все одно передано. Дехто із старших людей пустили сльозу, згадуючи події свого дитинства.

Коротенька вистава піднесла настрій всім присутнім у храмі, діти ж, щоб отримати подарунки розповідали віршики, молитви, співали пісеньки про святого. Також завдяки парафіянам Миколай прийшов і до о.Василя.

Святкування прикрасив напрочуд гарний спів молодих парафіян греко-католицької Скалецької церкви, які перед виступом у Скалі-Подільській разом з Миколаєм, двома ангелятками, і чортиком відвідали парафію Воздвиження Чесного Хреста Господнього УГКЦ, у с. Лосяч.


 Направду, парафіяни задоволені такою увагою до них, а особливо до їхніх дітей, адже ж метою даної події було змінити, часто плачевну, ситуацію у наших сім’ях на радість, змінити світогляд дітей і сучасної молоді щодо почитання святих і відвідувань церкви, відтворити у душі кожного бажання робити милосердні вчинки, як це робив Святий Миколай.

Парафіяни УГКЦ

смт. Скали-Подільської

Подяка жертводавцям:

п. Віктору і Кориткові Ігорю Івановичу (по 500 грн); п. Надії Маковській, власниці «Фортуни» за ініціативу у встановленні скриньки до Святого Миколая (400 грн) пошуку жертводавців на 300 грн і допомогу у закупівлі подарунків по закупівельній ціні; Родині Фанок і Ющишин за пожертву на закупівлю матеріалів і пошиття риз для Миколая; Подворному Олександру за внесок, особливо за зйомку даних урочистостей; дійовим особам театрального дійства, Марійкам: Бойко, Савка, Олі Фігуш, Івану Фанку; також молодим співакам Ундерко Оксані, Фанок Тетяні, Коцемір Руслані під керівництвом Москавлюк Олесі.

Всім тим хто зробив пожертву у скарбничку встановлену у «Фортуні», підприємцям-жертводавцям, п. Валентині Стефин за допомогу з костюмами і випічку подарунків-миколайчиків дітям, п. Любомиру Черепію за сприяння у розчищенні від снігу території перед костелом для паркування авто і всім, всім, хто долучився будь-яким чином для організації Святкового дійства на Миколая для наших дітей, молоді і всіх,  на той час, присутніх у храмі.

Наша Свята Українська Греко-Католицька Церква вдячна вам за сприяння у прославі Бога через пошанування Святого Миколая і увагу до дітей і старших людей незалежно від конфесійної приналежності.

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ

Переглядів: 2794 | Додав: S@L | Дата: 20.12.2010 | Коментарі (4)

Адміністрація сайту
вітає всіх відвідувачів нашого сайту
ЗІ СВЯТОМ МИКОЛАЯ


Переглядів: 2041 | Додав: S@L | Дата: 17.12.2010 | Коментарі (0)

СКОРО ПРИЙДЕ СВЯТИЙ МИКОЛАЙ

Дорогі відвідувачі нашого парафіяльного сайту!

Знаємо ми, як сучасний світ затягує у постійний гріх нашу молодь, наших дітей,
але ми хотіли б, щоб та чи інша молода особа
все ж таки заслужила у Господа ласку Спасіння.
Щоб змогти дати дитині щастя у Бозі, ми повинні за дітей молитися,
а особливо приводити дітей до храму святого.
Також знаємо, що молодь до Церкви пригорнути не легко, але
ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ
Української Греко-Католицької Церкви
смт. Скали-Подільської

хоче пригорнути молодь, хоче надати, через молитву,
щастя Вашій дитині.

Тому для заохочення дітей до побожного життя
організовано акцію на свято Миколая:


"ПОДАРУЙ ДИТИНІ СВЯТО"


Для успішного проведеня такого дійства потрібна Ваша фінансова підтримка
у закіпівлі пам'ятних подарунків з нагоди святкування Миколая.
Повірте - діти такого не забувають і матимуть ще одне заохочення
піти на молитву до церкви.


СКРИНЬКА ДЛЯ ПОЖЕРТВ РОЗМІЩЕНА У МАГАЗИНІ "ФОРТУНА"

БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ПЕРЕСИЛАННЯ ВАШИХ ПОЖЕРТВ


Реквізити для перерахування коштів на нашу церкву:

________________________________________________________

ПОЖЕРТВА У ГРИВНЯХ ПО УКРАЇНІ:

Найменування банку: Приватбанк

Номер рахунку: 29244825509100

МФО: 305299

ЄДРПОУ: 14360570

Призначення платежу: Добровільна пожертва НА МИКОЛАЯ

Найменування одержувача: Германюк Василь Михайлович

Номер картки одержувача: 4405 8850 1641 1933

Найменування жертводавця: ...

___________________________________________________________________________________________

МІЖНАРОДНІ ПЕРЕКАЗИ У БУДЬ-ЯКІЙ ВАЛЮТІ

Як відправити грошовий переказ?

1. Заповнити бланк на відправлення переказу (прізвище ім'я, по-батькові-обов'язково)

і показати посвідчення особи

2. Внести суму переказу та сплатити вартість послуги

3. Отримати реєстраційний номер переказу

4. Повідомити цей реєстраційний номер одержувачеві (пароху)

(через СМС або зателефонувати, або через електронну пошту чи Skype)


ПРИ НАРАХУВАННІ КОШТІВ ПОДЯКА БУДЕ РОЗМІЩЕНА НА САЙТІ
Переглядів: 2917 | Додав: S@L | Дата: 23.11.2010 | Коментарі (2)

Слава Ісусу Христу!

У Бучацькій єпархії  проблеми з Підгорецькими отцями, які намагаються захопити один храм. Вони вступають у бійку, а потім стверджують, що на них нападає греко-католицька церква, монахині штучно падають. З отцями приїжджає неоплан з бритоголовими, які вступають в бійку з семінаристами. Два семінаристи у важкому стані, один з них після удару кастетом має серйозну травму. о.Дмитро дуже просить про молитву.
Прохання про пильну молитву в цьому намірі. Хто може, одне "Богородице Діво", або Вервицю визволення, або якісь інші молитви!
Будь ласка, не будьте байдужими!
Не впускайте у свої храми священнодіяти осіб, які звуть себе священиками чи єпископами без виразного на те дозволу свого пароха!
(взято з розсилки ВКонтакті.ru)

Детальніше - клікніть



Переглядів: 2593 | Додав: S@L | Дата: 22.11.2010 | Коментарі (6)

Богородичне свято ― Покрова..! Осіння тепла погода, а у храмі на Святій Літургії моляться вірні греко-католицької громади. І хоча це робочий день тижня, парафіян зібралося чимало, бо знають, що в Божому храмі почують євангельську науку, помоляться до Пресвятої Богородиці ― заступниці гайдамаків, українського козацтва та воїнів УПА, а також насолодяться словом о. Василя. Цього разу це була розповідь про правдиве з’явлення Пречистої Богоматері: «Головний мотив, який спричинився до встановлення цього празника, це видіння святого Андрія Юродивого. Царгород, столицю Візантії, облягали араби. Ціле місто й народ перебували у великій тривозі. У храмі Пресвятої Богородиці на Влахернах, де зберігалася її риза, правиться всенощне. Молячись, народ переповнив церкву. Між народом ревно молиться про охорону міста святий Андрій Юродивий зі своїм учнем Епіфанієм. Відправа закінчується. Святий Андрій бачить, як від царських дверей — так звалися у греків головні вхідні двері церкви — йде світлом осяяна Пресвята Богородиця у супроводі святого Йоана Хрестителя і святого Йоана Богослова та при співі великого хору святих. Божа Мати підходить до престолу, вклякає, довго молиться і заливається сльозами. Відтак встає, здіймає зі своєї голови преясну хустку-покров-омофор, по-грецьки мафоріон, і широко простирає її над народом у церкві. Видіння зникає. Святий Андрій та Епіфаній, які бачили це видіння, зрозуміли, що Пресвята Богомати прийшла, щоб врятувати місто. Звістка про чудо блискавкою розноситься по всьому місті. Вороги відступають. Місто врятоване.

Від тієї хустки-покрова і празник дістав свою назву. Покров-омофор став символом опіки і заступництва Пречистої Діви Марії.»

У цей урочистий день парафіяни тепло привітали свого пароха, о Василя Германюка з першою річницею від уділення йому священичих свячень, який так хоче повсякчасно збагатити наші знання Слова Божого. А в сьогоднішній день ми глибше зрозуміли поняття термінів: «Покрова ― символ віри», «Пресвята Богородиця ― заступниця воїнів», «Опіка Пречистої» …

Відбулась спільна молитва до Марії за Україну, за народ, за всіх, хто був причетний до визвольних змагань.

Кожен парафіянин отримав окреме благословення і пам’ятний образок від о. Василя.

Закінчилась відправа біля могили, молитвою за всіх полеглих за волю і державність України. Також було сказано багато добрих слів про місцевих учасників визвольного руху, згадано кожного поіменно. До заходу приєдналися учні школи і просто перехожі.

Ми закликаємо до спільної молитви під Покровом Пречистої Богородиці за українську державність, її народ.

На закінчення з уст присутніх прозвучав Гімн України.

 

Від парафіян в особі І. Капаціли


Переглядів: 4223 | Додав: S@L | Дата: 18.10.2010 | Коментарі (0)

На Покрови Пресвятої Богородиці у Скалі-Подільській після Відправи скаличчани, процесійною ходою, пішли до могили воїнів УПА. Священик Василь Германюк очолив поминальну Панахиду за упокій тих, хто віддав життя за волю України, зокрема молячись поіменно за тих, які буди жителями Скали. Опісля о. Василь у проповіді оповів про події тих років і всі присутні, з нагоди солідарності із воїнами Української Повстанської Армії, заспівали Гімн України.



Переглядів: 2478 | Додав: S@L | Дата: 15.10.2010 | Коментарі (1)

У Скалі-Подільській проходили урочистості з нагоди пам’яті довголітнього пароха

греко-католицької Церкви

о.Олександра Левицького в рамках екуменізму

2-3 жовтня 2010р.Б. у Скалі-Подільській відбулась урочиста Академія з нагоди вшанування пам’яті довголітнього пароха та громадського діяча, о.Олександра Левицького, який служив у греко-католицькій церкві (тепер, під впливом історичних баталій, православна церква). 

 

Рівно 100 років, як помер священоієрей Олександр і з цієї нагоди, правнук, також священик, о.Зиновій Микласевич, зорганізував у селищі, в якому о.Олександр протягом 1886-1910рр. працював і добився чималих реузультатів, урочисту Академію.

 

За роки нелегкої праці, парох греко-католицької парафії Скали-Подільської, Олександр, відвернув жителів тогочасного містечка від алкоголізму, зорганізувавши читальню, яка згодом стала читальнею «Просвіти», створював гуртки для талановитих людей, організував професійний хор, позичкові каси, з коштів яких, був побудований дім «Просвіти» у Скалі, Народний Дім у Борщові. Дуже багато коштів виділив на ліквідування двох великих пожеж, які тоді полонили жителів містечка. Він був великим оратором, суспільним діячем, його голос був вирішальним при вирішенні тих чи інших питань у Скалі.

Святкове дійство з нагоди 100-літнього ювілею з дня смерті о.Олександра Левицького розпочалося у суботу, 2 жовтня, з панахиди в костелі, де на даний час свої богослужіння відбуває греко-католицька громада. Три священики: канцлер Бучацької єпархії, УГКЦ, о.Олег Ольховецький, о.Зиновій Микласевич, голова відділу архітектури і церковного мистецтва Стрийської єпархії, УГКЦ та о.Василь Германюк, адміністратор парафії Успення Пресвятої Богородиці, УГКЦ, Скали-Подільської ― співслужили поминальну панахиду у супроводі муніципального чоловічого хору «Каменяр», Стрийської РДА, художний керівник та головний диригент, заслужений діяч мистецтв України, п.Степан Целюх. Від парафіян отцям Олегу та Зиновію, вручено символічні синьо-жовті букети квітів. Згодом, у Будинку Культури, розпочалася святкова Академія вшанування пам'яті о.Олександра Левицького, на якій до слова запршувалися: п.Ірина Дубчак, в.о. голови селищної Ради Скали-Подільської, отець-парох Скали, Василь Германюк, науковий співробітник Державного меморіального музею Мих. Грушевського у Львові, п.Леся Ванчура, вчений секретар цього ж музею, п.Софія Легін, директор Державного меморіального музею Мих. Грушевського у Львові, заслужений працівник Культури, п.Марія Магунь, директор історико-меморіального музею Мих. Грушевського м. Київ, п.Світлана Палькова, првідний науковий працівник історико-меморіального музею Мих. Грушевського м. Київ, п.Микола Кучеренко, вчитель історії по покликанні, парафіянка УГКЦ Скали-Подільської, п.Оксана Ундерко. Окрасою святкової Академії стали музичні композиції у викнанні хору «Каменяр» Стрийської РДА. Програму святкування провадили о.Зиновій Микласевич та п.Галина Степчин.

На завершення суботнього вечора отець-канцлер Олег Ольховецький, зробив глибокий синтез почутого  та побаченого і підтвердив важливість священика як визначальної особистості у суспільстві. п.Ірина Дубчак нагородила пам’ятними грамотами учасників святкового дійства, а о.Василь Германюк подякував усім присутнім і закликав спільної праці, щоб змогти продовжити те, що започаткував і вивів на високий рівень покійний отець Олександр, але вже у сучасному аспекті.

 

У неділю, 3 жовтня продовження урочистостей розпочалося з Святкової Літургії, яку очолив правнук отця Левицького, о.Зиновій  при молитовній участі хору «Каменяр». По Службі Божій, парох, о.Василь Германюк, вручив Подяки: о.Зеновію Микласевичу (правнуку спочилого священика) за задум, організацію та активну участь в організації святкового дійства, п.Ірині Дубчак (в.о. голови с/р) – за активну допомогоу, п.Марії Лихо (директору дитячого оздоровчого комплексу «Збруч») – за поселення та харчування, п.Наталії Кульчицькій, (директору Буд. К-ри) – за підготовку приміщення, п.Олександру Буряку (директору комбІнату комунального підприємства) – за наведення порядоку на цвинтарі та впорядкуванні могили.

 

ПІСЛЯ ЛІТУРГІЇ ДВІ ГРОМАДИ – ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА І ПРАВОСЛАВНА, УРОЧИСТО ПРОЙШЛИСЯ ЦЕНТРОМ СКАЛИ ДО МОГИЛИ о.ЛЕКСАНДРА. ПО ДОРОЗІ НА ЦВИНТАР ВІДБУЛОСЯ ВШАНУВАННЯ ТА ПОКЛАДАННЯ КВІТІВ ДО ПАМ'ЯТНИКА ПЕРШОГО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ, ВИДАТНОГО ВЧЕНОГО, ЯКИЙ НЕОДНОРАЗОВО БУВАВ У СКАЛІ І ЯКОМУ ОТЕЦЬ ЛЕВИЦЬКИЙ УДІЛИВ ТАЙНУ ПОДРУЖЖЯ У, НА ТОЙ ЧАС, ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКІЙ ЦЕРКВІ, СВЯТОГО МИКОЛАЯ, СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ.

 

НА МОГИЛІ ОТЦЯ ОЛЕКСАНДРА ТА ЙОГО ДРУЖИНИ, ОЛІМПІЇ, БУЛО ВІДСЛУЖЕНО ПАНАХИДУ.

 

ДО ПРИСУТНІХ, ЗІ СЛОВАМИ ПОДЯКИ ЗА МОЛИТВУ, ЗВЕРНУЛИСЯ ОТЦІ: ЗИНОВІЙ МИКЛАСЕВИЧ, ІВАН ЯВОРСЬКИЙ, ВАСИЛЬ ГЕРМАНЮК, ІЛЛЯ НЕГІР.

 

ПІСЛЯ ПОМИНАЛЬНИХ СЛІВ СКАЛЕЦЬКА ГРОМАДА ЗІЙШЛАСЯ У БУДИНКУ КУЛЬТУРИ НА ЗАВЕРШАЛЬНИЙ КО ... Читати далі »

Переглядів: 5788 | Додав: S@L | Дата: 04.10.2010 | Коментарі (11)


БЕЗКОШТОВНО ОНЛАЙН
Прослухати та скачати
НЕДІЛЬНУ
Божественну Літургі
ю
з хором "Каменяр" 3 жовтня 2010 року Божого

||||||


Категорія: ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ | Переглядів: 1699 | Додав: S@L | Дата: 01.10.2010 | Коментарі (0)

ПОСВЯТА НОВОГО ЄВАНГЕЛІЯ

   За пожертви прихожан, сім'ї Яструбчак, на парафію придбано нове Євагеліє, яке було посвячене на свято Чуда арх. Михаїла, 19 вересня, а 21, на Різдво Пресвятої Богородиці, вперше був прочитаний текст цієї Книги.
   Люди з радістю і подякою молилися за жертводавців, а о. Василь Германюк, з нагоди посвяти Євангелія, роздав усім присутнім образки на пам'ять.


Переглядів: 2089 | Додав: S@L | Дата: 23.09.2010 | Коментарі (0)

Чт, 25.04.2024, 01:15
Вітаємо Вас Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | Вхід
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*

ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010