Парафія Успення Пресвятої Богородиці Бучацької єпархії УГКЦ
 
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 59 60 61 62 63 ... 69 70 »
***

24 грудня 2011 р. Б. відбулася довгоочікувана подія духовного єднання жителів та гостей Скали-Подільської.

Метою заходу було об’єднати на духовному рівні усіх присутніх на святі, показуючи любов один до одного, незважаючи на приналежність до тієї чи іншої конфесії, показ і напрямлення у правильне русло поведінки справжнього християнина.

Щира молитва на святковій Різдвяній месі з нагоди Католицького Різдва в костелі зібрала трьох священиків селища: о.Василя Германюка (УГКЦ), о.Володимира Строгуша (РКЦ) та о.Іллю Негіра (УПЦКП). Спільно прославляючи Бога отці привітали один одного славним поцілунком миру. Опісля, взявши з собою Благодатний єрусалимський вогонь всі вирушили на місце відкриття Різдвяної ялинки.

Святкова програма розпочалася з привітального слова голови селищної ради Любомира Йосиповича Черепія, який дбає про єдність та спокій жителів Скали-Подільської та благословення духовенства – о.Василя Германюка і о.Володимира Строгуша. Святковий настрій забезпечувався чудовим співом колядок громад греко-католицької та римо-католицької церкви, а також молоді з Мельниці-Подільської. Прославляли дитятка Ісуса своїм віншуванням і діти, прихожани православної церкви. Про звукове оформлення подбав оргкомітет селищної ради, задіянням театрального гуртка Будинку Культури.

Всі присутні під проводом отця Василя Германюка змовили подячну молитву за прожитий рік та просили у молитві благословення на наступний Новий 2012 рік Божий, просили у Господа опіки, адже розуміють, що без опіки Господа всі старання і побажання одні одним є марними.

Співпраця місцевої влади і духовенства свідчить про повагу і турботу про людей. Головний спонсор свята Шашкін Володимир Анатолійович приєднався до привітального слова і зазначив, що дуже приємним є поєднання урочистого відкриття ялинки із релігійним святом, адже основна мета проведення проекту – прославити Бога спільно, не враховуючи належність до певної конфесії.

Присутні мали нагоду на невеличкому ярмарку зігрітися у цей морозний і справді зимовий вечір гарячим чаєм та вином, скуштувати теплої куті, пампушок, українського борщу, поласувати різноманітними випічками й солодощами за рахунок жертводавців парафії УГКЦ Скали-Подільської. В знак подяки присутні складали матеріальні пожертви у скриньки на будівництво греко-католицької церкви у селищі.

Приємно було споглядати виставку рукоділь дитячого парку, які можна було придбати як пам’ятку проведення цього глибоко історичного міжконфесійного празнику.  Всю виручку від проданого діти та їх керівник – Валентина Стефина пожертвували у скриньку на будову храму.

Кульмінацією свята став запуск понад сотні небесних ліхтариків. Кожен присутній брав участь у їхньому запалюванні єрусалимським вогнем миру. Підняття вгору Благодатного вогню, велика кількість палаючих ліхтариків на нічному небі – це краса, яку описати дуже важко. Всі присутні аніскільки не пошкодували, що прийшли і побачили це надзвичайне видовище. Запалювали небесні ліхтарики і малеча, і люди похилого віку, представники влади, і простого населення, прихожани греко-католицької, римо-католицької та православної парафій. Дух єднання відчувався на святі вповні.

Ми щиро дякуємо всім жертводавцям, які спричинилися до проведення цього свята зокрема Надії Тарасівні Маковській, яка дбала про тепло свята у оформленні ярмарку, а особливо ініціатору ідеї та організатору – отцю Василю Германюку, який вкотре виявляє і підтверджує свою небайдужість до духовного життя населення Скали-Подільської, а особливо молоді. 

Дякуємо Господу Богу за те що дбає про нас, подарувавши ідеальну святкову погоду при якій запуск небесних ліхтариків відбувся у як-найкрасивіший спосіб. Цим Господь показав Своє благословення у цій великій праці задля єдності всіх християн: «І буде одне стадо і Один Пастир» (Євангеліє від Івана 10 глава, 16 стих).

... Читати далі »
Переглядів: 1123 | Додав: S@L | Дата: 25.12.2011 | Коментарі (0)

 

Цьогоріч Святий Миколай розпочав свій візит із запрошення до самих найменших жителів Скали-Подільської – вихованців дитячого садочку у військовому містечку, де разом з своїми помічниками - ангеликами зміг подарувати дітям чудове свято. Урочистості розпочалися із привітального слова місцевого пароха УГКЦ отця Василя Германюка, який по завершенні уділив всім малятам та вихователям своє священиче благословення.

Далі Святий Миколай вирушив до с. Лосяч, де його з нетерпінням у церкві чекали діти, які протягом цілого року слухалися батьків, вчителів і своєю зразковою поведінкою заслужили солодкі подарунки.

А в Скалі-Подільській у неділю зранку майже ніхто не залишився вдома, адже всі поспішали до храму, який у цей день був ущент переповнений вірними. Після Божественної Літургії прихожани мали чудову нагоду побачити театралізоване дійство. Усі готувалися до зустрічі з Миколаєм, вчили вірші та пісні до Святого і просто дарували йому свої посмішки. Найцікавішим було те, що за рахунок жертводавців більше як 120 дітей не враховуючи їх належності до певної конфесії змогли отримати солодкі подарунки. А щоб зробити дитині справжню казку і зміцнити віру у Святого, батьки запрошували його до своєї оселі де Миколай з ангеликами зміг більше часу поспілкуватися з малечею та вручити приємні подаруночки.

Продовжилося святкування благодійним відвідуванням Скала-Подільського психоневрологічного будинку-інтернату. Святкова вистава та спів пісень подарували всім присутнім, як хворим, так і медпрацівникам багато радості. Святий Миколай вразив жителів будинку-інтернату своєю ласкою та милосердям, адже вони потребують особливої уваги. Своїм привітальним словом зігрів серця всіх присутніх і о. Василь Германюк, який благословив та підбадьорив працівників даруючи їм образочки Св. Миколая.

І на завершення усіх урочистостей, в честь свята, Миколай разом з ангеликами пройшлися селищем роздаючи всім тим, хто зустрічався на дорозі памятні образочки.

Щиро дякуємо отцю Василю Германюку за організацію святкової вистави та розуміння важливості цієї справи, бо віримо, що дана акція допомогла людям відчути любов Ісуса Христа до кожного з нас і бути ще добрішими по відношенню до інших, такими, як був Святий Миколай.

Олеся МОСКАВЛЮК

 


Переглядів: 996 | Додав: S@L | Дата: 20.12.2011 | Коментарі (1)

 

У неділю, 18 грудня правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ Кир Дмитро Григорак, ЧСВВ освятив хрест на місці майбутньої будови церкви у Скалі-Подільській. Владика процесійно пройшовся селищем та відслужив біля хреста разом із священиками Борщівського деканату: деканом о.Іваном Яворським та віце-деканом о.Олегом Сушельницьким Чин молебеня за єдність всіх християн. Після молитви Кир Димитрій звернувся до всіх присутніх з привітальним словом, де зазначив, що дуже радий бачити таку чудову громаду під проводом духівника отця Василя Германюка, адже в очах людей палає вогник любові і сильне бажання звести храм. Щира молитва дітей та молоді вселяє надію на подальші кроки у цій нелегкій справі.

Надзвичайно приємним для всіх є також сприяння голови селищної ради п. Любомира Черепія, який привітав жителів Скали-Подільської із вагомою подією і разом з чоловіками напередодні взяв активну участь у закопуванні хреста.

Для всіх присутніх на такому святі було чудесно спостерегти, як з початком молитви вщух вітер і Господь погодою показав нам, що справа будівництва храму – є Його справа.

Ми щиро вдячні владиці Димитрію за піклування про свою паству, дякуємо за допомогу у купівлі території під будівництво храму та дякуємо всім жертводавцям, які долучаються до здійснення цієї заповітної мети.

 

Олеся МОСКАВЛЮК

Парафіянка УГКЦ Скали-Подільської






Переглядів: 1375 | Додав: S@L | Дата: 18.12.2011 | Коментарі (0)


Переглядів: 905 | Додав: S@L | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)


ТЕРПЛЯЧЕ ОЧІКУЙМО

Переглядів: 817 | Додав: S@L | Дата: 16.11.2011 | Коментарі (0)

29 листопада у Львові, 13 грудня в Івано-Франківську, 22 грудня у Тернополі відбудуться Архиєрейські Літургії, під час яких буде зачитано декрети про створення Львівської, Івано-Франківської та Тернопільсько-Зборівської митрополій УГКЦ відповідно. Про це 8 листопада, під час веб-конференції на tochka.net повідомив Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви.

ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ
Переглядів: 754 | Додав: S@L | Дата: 15.11.2011 | Коментарі (0)

СКОРО ПРИЙДЕ СВЯТИЙ МИКОЛАЙ
На сьогоднішній день дякуємо жертводавцям:
п. Андрію, за перерахування 350 грн,; Швецю А, за пожертву 400грн,
невідомому жертводавцю, який перерахував 100 грн
Нехай Господь дарує Мир у Ваших сім'ях

Дорогі відвідувачі нашого парафіяльного сайту!

Знаємо ми, як сучасний світ затягує у постійний гріх нашу молодь, наших дітей,
але ми хотіли б, щоб та чи інша молода особа
все ж таки заслужила у Господа ласку Спасіння.
Щоб змогти дати дитині щастя у Бозі, ми повинні за дітей молитися,
а особливо приводити дітей до храму святого.
Також знаємо, що молодь до Церкви пригорнути не легко, але
ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ
Української Греко-Католицької Церкви
смт. Скали-Подільської
хоче пригорнути молодь, хоче надати, через молитву,
щастя Вашій дитині.

Тому для заохочення дітей до побожного життя
організовано акцію на свято Миколая:

"ПОДАРУЙ ДИТИНІ СВЯТО"

ПРО СВЯТО ПРОВЕДЕНЕ МИНУЛОГО РОКУ МОЖНА ПОЧИТАТИ ТУТ/ТУТ/ТУТ

Для успішного проведеня такого дійства потрібна Ваша фінансова підтримка
у закіпівлі пам'ятних подарунків з нагоди святкування Миколая.
Повірте - діти такого не забувають і матимуть ще одне заохочення
піти на молитву до храму Господнього.

СКРИНЬКА ДЛЯ ПОЖЕРТВ РОЗМІЩЕНА У МАГАЗИНІ "ФОРТУНА"

БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ПЕРЕСИЛАННЯ ВАШИХ ПОЖЕРТВ

Реквізити для перерахування коштів на нашу церкву:

________________________________________________________

ПОЖЕРТВА У ГРИВНЯХ ПО УКРАЇНІ:

Найменування банку: Приватбанк

Номер рахунку: 29244825509100

МФО: 305299

ЄДРПОУ: 14360570

Призначення платежу: Добровільна пожертва НА СВЯТО МИКОЛАЯ

Найменування одержувача: Германюк Василь Михайлович

Номер картки одержувача: 4405885816006917

___________________________________________________________________________________________

МІЖНАРОДНІ ПЕРЕКАЗИ У БУДЬ-ЯКІЙ ВАЛЮТІ

Як відправити грошовий переказ?

1. Заповнити бланк на відправлення переказу

(прізвище ім'я, по-батькові-обов'язково) і показати посвідчення особи

2. Внести суму переказу та сплатити вартість послуги

3. Отримати реєстраційний номер переказу

4. Повідомити цей реєстраційний номер одержувачеві (пароху) ... Читати далі »

Переглядів: 1277 | Додав: S@L | Дата: 07.11.2011 | Коментарі (0)



В неділю, 13 листопада, жителі Скали-Подільської, опісля Божественної Літургії, мали чудову нагоду помолитися на території, на якій, з благословення Божого, через єпископа, Бучацької єпархії УГКЦ, Кир Димитрія Григорака, буде зведений храм.

Ревна молитва, сльози, що котилися з очей парафіян вкотре підтверджують щирість і велике бажання збудувати церкву, і це ми спостерігаємо не лише на словах, а й на ділах. Адже люди згуртувалися у праці під час розчистки території, покинувши всі свої домашні турботи, зробили перші кроки до здійснення заповітної мети.

Після молебеня за єдність всіх християн о. Василь Германюк окропив територію свяченою водою і подякував всім, хто спричиняється до майбутньої будови церкви. Ми щиро просимо у Бога благословення і надіємось, що спільними зусиллями ми зможемо збудувати храм.

Олеся Москавлюк


Переглядів: 1302 | Додав: S@L | Дата: 06.11.2011 | Коментарі (0)



Чи для Вас є різниця чи Ви
ПРАВОСЛАВНИЙ чи КАТОЛИК?

(КЛІКАЄМО НА ТЕМУ І ДОЛУЧАЄМОСЬ ДО ДИСКУСІЇ У СОЦМЕРЕЖІ)


Переглядів: 2316 | Додав: S@L | Дата: 27.10.2011 | Коментарі (0)

Пт, 26.04.2024, 16:58
Вітаємо Вас Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | Вхід
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*

ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010