СКАЛЕЦЬКІ САЙТИ



Сайт громади ОФІЦІЙНИЙ

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ








Більше посилань на сайти наших друзів можна побачити з допомогою клавіші "End" або прокруткою курсором донизу


Головна » 2017 » Лютий » 6 » Вишкіл християнських аніматорів Скали-Подільської
08:34
Вишкіл християнських аніматорів Скали-Подільської

 

  Протягом січня 2017 р. Б. в смт. Скалі-Подільській при парафії Успення Пресвятої Богородиці відбувся місцевий вишкіл християнських аніматорів. Зазвичай такі події відбуваються у великих містах, та місцевий парох о. Василь Германюк вирішив це зробити й на своїй парафії.

  Група християнських аніматорів – Аліна Червоноока, Іванна Притка, Олеся Москавлюк, Марія Германюк, Оля Фігуш та Марія Бойко, які до цього відвідали вишколи у Тернополі та Чорткові склали програму з семи зустрічей, які охопили різноманіття тем, зокрема:

  «Запобіжна система» виховання св. Івана Боско;

  «Культура спілкування християнського аніматора»;

  «Рухливі ігри та ігри в приміщенні»;

  «Квестологія», «Бансологія» та «Спів, що гуртує»;

  «Використання інтерактивних технологій на християнських таборах».

  Кожна тема супроводжувалася цікавими презентаціями, відеоматеріалами та різноманітними наочностями.

  Особливістю даного дійства було те, що група майбутніх аніматорів складалася з 7 осіб, а не 50-100, як практикувалося у інших містах. Це дало змогу проводити заняття не лише теоретично, а й практично. Кожна зустріч вимагала й підготовки для тих, хто навчався.

  Цікавим заняттям було «Використання інтерактивних технологій на християнських таборах». У роботі з дітьми на християнських відпочинках та таборах доводиться катехизувати, грати, співати. Все це супроводжує техніка, тому для майбутніх аніматорів було представлено – як працювати з проектором, фото- та відео технікою, колонками, мікрофонами і т. п. Кожен зміг самостійно попрактикуватися. Підсумком такого заняття був фотоконкурс, за що переможець отримав пам’ятний магніт з написом «Кращий фотограф».

  Для проведення деяких зустрічей запрошувалися й гості. Наприклад, семінарист Івано-Франківської духовної семінарії – Василь Онишко на одному з занять ділився власним досвідом роботи на християнських таборах та давав корисні поради Скалецьким аніматорам.

  Для висвітлення теми «Спів, що гуртує було запрошено місцевого гітариста Сергія Бондарчука. Окрім гітари звучалий й сопілка, тамбурин та мідний духовий інструмент – тенор. Це показало, що Бога можна славити й грою на музичних інструментах.

  Загальним підсумком та фіналом проекту «Вишкіл аніматорів Скали-Подільської» була важлива, вирішальна сьома зустріч, яка відбулася  5 лютого 2017 р.Б. На Божественній літургії о. Василь урочисто вручив кожному аніматору футболку з його ім’ям та емблемою парафії і девізом «Творимо живу парафія разом». Після цього, у приміщенні Скала-Подільської загальноосвітньої школи вже нові аніматори працювали з дітьми селища. Метою зустрічі було показати, що з Богом можна весело й корисно провести час. Перша сходинка у практиці з дітьми, яка містила духовні науки, ігри, банси, майстер-клас пройшла успішно. Оцінкою заходу були щасливі усмішки дітей та піднесений настрій аніматорів по закінченні програми.

  Не відбулося б задуму такого проекту без жертводавців. Тож висловлюємо щиру вдячність директору  будинку культури – Кульчицькій Наталії за організацію приміщення Будинку Культури для проведення вишколу; Бідулько Марії, Ільніцькій Олександрі за продуктову підтримку під час навчання; Степованій Любові за знижки при купівлі канцтоварів; Возній Наталії за фінансування дрес-коду (іменних футболок) для молодих аніматорів; Дорож Наталії, директору Скала-Подільської ЗОШ І-ІІІ ст, за надання затишного приміщення школи на час організації збору дітей селища; також подяка директору місцевої пекарні, Грузєвій Аллі, за пожерву – випічку пів-сотні смачних булочок для проведення недільного заходу.

  Щиро вітаємо молодих аніматорів Скали-Подільської – Христину Фенцик, Лізу Гризак, Софію Прокоп’юк, Юлію Ільніцьку, Софію Луценко, Анатолія Ружицького та Марину Онуфрійчук з проходженням курсів, вдалого складення іспиту та бажаємо ефективно втілювати нові ідеї у християнський розвиток дітей Скали-Подільської!

Олеся Москавлюк –

представник старших аніматорів парафії УГКЦ Скали-Подільської

Фотоальбом ТУТ


Переглядів: 1185 | Додав: S@L | Теги: Вишкіл, християнських, Скали-Подільської, аніматорів

______________


ЯКЩО ВАМ ПОДОБАЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ, ЯКУ ВМІЩУЄ НАШ САЙТ -
ПІДТРИМАЙТЕ РОБОТУ ПОРТАЛУ СВОЄЮ ПОЖЕРТВОЮ


НАТИСКАЄМО НА КНОПОЧКУ:



ДЯКУЄМО


______________

ПОЧИТАЙТЕ Й ІНШІ ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar
Сб, 20.04.2024
Вітаємо, Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | ВХІД
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*


НА ГОЛОВНУ



ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010
Ми будемо вдячні Вам
за розміщення кнопки посилання
нашого сайту
у Ваших інтернет-ресурсах