Парафія Успення Пресвятої Богородиці Бучацької єпархії УГКЦ
 ВІДЧУТТЯ У ХРАМІ -
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » МОЯ ОСОБИСТА ЗУСТРІЧ З ІСУСОМ » Які відчуття, переживання, церковні моменти Вас єднають з Богом? » ВІДЧУТТЯ У ХРАМІ
ВІДЧУТТЯ У ХРАМІ
Які відчуття Вас переповнюють у церкві?
1.ЗАТИШОК[ 8 ][30.77%]
2.ДУХОВНЕ ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ[ 5 ][19.23%]
3.ПОДЯКА ГОСПОДЕВІ[ 13 ][50.00%]
4.ПРАГНЕННЯ МОЛИТВИ[ 6 ][23.08%]
5.СУМ[ 1 ][3.85%]
6.ПРИМУСІВКА[ 2 ][7.69%]
7.СКОРІШЕ Б ВСЕ ЗАКІНЧИЛОСЯ[ 4 ][15.38%]
Усього відповідей: 26
S@LДата: Пн, 15.11.2010, 18:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Група: Администратори
Повідомлень: 30
Статус: Offline
ЩО МИ ВІДЧУВАЄМО ЗАХОДЯЧИ У ХРАМ?

Забороняється:
- писати запитання, які не стосуються цього розділу;
- писати запитання, що ображають будь-чию честь, гідність чи несуть ненависницький характер щодо певної особи чи групи осіб;
- писати запитання, що містять нецензурну лексику;
- розводити безглузду полеміку та ставити провокативні питання.
 
ivaДата: Пн, 15.11.2010, 18:56 | Повідомлення # 2
Прес-секретар парафії
Група: Модератори
Повідомлень: 6
Статус: Offline
Раніше я ходила до православної церкви. Стою я на Службі Божій. Звичайно очікую почути щось повчальне, корисне для себе. Але замість цього звучать наклепи на греко-католицького священика, бо він прагне донести Cлово Боже до дітей у школі. Справа доходить до того, що людей закликають збиратися біля селищної ради і обіцяють це питання просто так не залишити.

Дуже мене засмутили ці розмови, різні роздуми панували в моїй голові. Ідучи дорогою додому я чула розмови православних парафіян між собою: «Та що він таке говорить? Так не можна, у нього ж є діти, той священик також чиясь дитина.» І чомусь у мене виникло порівняння: людина і Ісус Христос, який хотів донести до нас любов, добрі вчинки, навчити чогось. (Колись мені сказали таку річ – якщо тебе спонукає щось зробити неприємність людині, уяви чи зробив би ти це Ісусові? Завдаючи шкоди ближньому, ти робиш боляче Ісусові.)

Після почутого у церкві, запитання «Чому це так?» не покидало мене. В даній ситуації я ніби стояла на роздоріжжі. Що ж робити далі? І чомусь я вирішила, що потрібно піти на Літургію до греко-католицької церкви що і зробила наступної неділі. Саме тоді всі мої вагання розвіялися і я зробила для себе певні висновки - залиштися у цій церкві, бо там панує мир і любов.

Кожен з нас прагне іти до Бога. Роблячи свої маленькі невпевнені кроки нам буває важко. Інколи ми вагаємось, спіткаємось і падаємо. Але щоб встати і іти далі нам потрібна допомога. Саме пожива для нашої душі, яку ми чуємо у проповіді тих священиків, які проповідують справді Слово Боже - може бути тією допомогою. Для мене це було дуже важливим. А чи потребує правдивої поживи ваша душа? Чи не варто над цим задуматися?

 
Дорогий ГІСТЬДата: Вт, 16.11.2010, 14:36 | Повідомлення # 3
Група: Прихожани





Не цінуючи своїх парафіян - втрачаєш їх, втрачаєєш самих цінних, втрачаєш тих, які можуть підвищити авторитет твоєї ж церкви. Але люди самі мають право вибрати ту церкву у стінах якої живе справжній Бог, де говориться про Бога, а не чується ЛИШЕ осуд, негатив, ФАРИСЕЙСТВО
 
lydmilkaДата: Вт, 23.11.2010, 15:15 | Повідомлення # 4
Рядовой
Група: Зареєстровані
Повідомлень: 2
Статус: Offline
Дозвольте з Вами не погодитись! На мою думку, Господь присутній у кожному храмі де читається Свята Літургія, Він чує молитву кожного парафіянина - чи то православний, чи греко-католик, чи людина іншого віросповідання! Перш за все ми йдемо до храму помолитися, лише після цього, в силу нашої людської сутності, дозволяємо собі відхилитися від нашоі основної мети походу до церкви і робимо помилки-реакцією на які є усуд зі сторони інших.
Тому, на мою думку, не варто так підкреслювати, що в храмі Божому може чутися ЛИШЕ осуд і негатив!
 
Дорогий ГІСТЬДата: Вт, 23.11.2010, 18:21 | Повідомлення # 5
Група: Прихожани





...на мою думку, не варто так підкреслювати, що в храмі Божому може чутися ЛИШЕ осуд і негатив!
_______________________________________________
Це ваша думка і вона, на мою думку, правдива на 100% у цитаті: "Господь присутній у кожному храмі де читається Свята Літургія, Він чує молитву кожного парафіянина - чи то православний, чи греко-католик, чи людина іншого віросповідання! Перш за все ми йдемо до храму помолитися"
Але чи зможе людина молитися в церкві, знаючи про те, що є храми у яких, чомусь, набагато легше спілкуватися з Богом. Хіба Людина не розумна? Вона хоче молитися там - де вона може молитися і вибирає храм у якому душа духовно збагачується.
Багато людей кажуть: "Я прийшов до церкви молитися а мені не дають, я прийшов послухати слово Боже, а чую ЛИШЕ осуд і негатив!"
 
lydmilkaДата: Ср, 24.11.2010, 13:55 | Повідомлення # 6
Рядовой
Група: Зареєстровані
Повідомлень: 2
Статус: Offline
Я погоджуюсь з тим, що в церкві може звучати осуд і негатив (Сама подібне чула), проте чула і Службу Божу. А це свідчить про те, що не лише погане звучить у храмі. Кажучи: "Я прийшов до храму молитися, а мені не дають...", на мою думку людина лукавить.Як не дають? Кажуть:"Не молися!", чи може просять покинути церкву якщо вона буде молитися. Людина, яка хоче помолитися стає тихенько на коліна і здійснює свою розмову з Господом.А якщо ця розмова щира на людину не впливають ніякі сторонні чинники.
І я аж ніяк не проти того, щоб людина молилася там де її душа відчуває духовне збагачення, і відвідувала храми в якиж може послухати Слово Боже!
 
Дорогий ГІСТЬДата: Ср, 24.11.2010, 23:02 | Повідомлення # 7
Група: Прихожани





все правильно.
1. Але молитва у церкві включає і проповідь. Як людина має слухати проповідь у якій (конкретний випадок) священик осуджує іншого, бо той пішов до школи помолитися за успіх у здачі екзаменів і вдале поступлення? Проповідь-також обовязковий елемент молитви.
2. На жаль деякі священики настільки входять у розмови-проповіді про когось, хто щось, на його думку, не так робить, привикаючи до постійного сіяння негатву, що про добре не може говорити.
ДИСКУТУВАТИ МОЖНА БАГАТО, АЛЕ ПОГОДЬТЕСЯ - НАДТО БАГАТО ЗАЛЕЖИТЬ У ЩИРОСТІ МОЛИТВИ ЛЮДИНИ ВІД СВЯЩЕНИКА. ГОСПОДЬ НАВІТЬ НА ФАРИСЕЇВ НЕ НАГОВОРЮВАВ, А КАЗАВ МОЛИТИСЯ ЗА ВОРОГІВ. ТОМУ ДУМАЮ, ЩО НАЙПЕРШЕ ПОТРІБНО ЩИРО МОЛИТИСЯ НЕ СТІЛЬКИ ЗА СВОЇ ПОТРЕБИ, ЯК ЗА ДОБРОГО СВЯЩЕНИКА, ЯКИЙ ДІЙСНО ДУХОВНИМИ ПРОПОВІДЯМИ, А НЕ ОСУДОМ, ЗРОБИТЬ ПЕРЕБУВАННЯ ЛЮДИНИ У ЦЕРКВІ ЗАТИШНИМ У ВСІХ ПРОЯВАХ ЦЬОГО СЛОВА.
 
Jesus suckerДата: Ср, 21.09.2011, 20:14 | Повідомлення # 8
Група: Прихожани





Ну.... церква.... навіщо їх взагалі? (БАН...) побудували б краще лікарню чи якийсь дім мистецтва (БАН...) ...

Повідомлення відредагував S@L - Чт, 22.09.2011, 11:08
 
S@LДата: Вт, 27.09.2011, 06:43 | Повідомлення # 9
Адміністратор
Група: Администратори
Повідомлень: 30
Статус: Offline
До Jesus sucker
Слово про хрест є глупота тим, що погибають, а для нас, що спасаємося, є сила Божа. (1 послання святого апостола Павла до Коринтян 1, 18-24)
 
Дорогий ГІСТЬДата: Пт, 30.09.2011, 18:22 | Повідомлення # 10
Група: Прихожани





так що ж ви банете зразу? і до речі, не дуже закидуйте цитатами з біблії, бо то взагалі книга з розряду екстемістської
 
Дорогий ГІСТЬДата: Сб, 01.10.2011, 11:19 | Повідомлення # 11
Група: Прихожани





1 послання святого апостола Павла до Коринтян 1, 18-24 ------ відколи це українці стали коринтянами???
 
S@LДата: Вт, 29.05.2012, 18:06 | Повідомлення # 12
Адміністратор
Група: Администратори
Повідомлень: 30
Статус: Offline
На прикладі Коринтян Господь говорить усім народам, усіх національностей про глупоту поган та іншу науку для спасіння людства wink
 
Дорогий ГістьДата: Нд, 24.06.2012, 13:42 | Повідомлення # 13
Група: Прихожани





І справді, за що ви банете? За вираження власної думки? Чому бан?

І те що говорилося вище, дійсно було б корисніше побудувати лікарню, або пожертвувати гроші в дитячий дім ніж віддавати їх в пусту,без користі, таким як ви sad

Свободу Слова!!!!!!!! а не бан зразу angry
 
enkolpion988Дата: Пт, 22.02.2013, 22:39 | Повідомлення # 14
Рядовой
Група: Зареєстровані
Повідомлень: 3
Статус: Offline
Цитата (Jesus sucker)
Ну.... церква.... навіщо їх взагалі? (БАН...) побудували б краще лікарню чи якийсь дім мистецтва
доброго вечора!ну Ви вже перегнули!ви знаєте що таке зарас лікарня?якби ми більше жили у Бозі,то б і в лікарні непопадали!а церква потрібна в першу очирідь!є людина в моїм колі друзів,яка мало ходить до церкви і нечитає християнської літератури,зате розуміє,що значить жити у любові!але коли я його запитую,як ти до цього дойшов?-"я заплатив велику ціну"-!хвороби,фінансові проблеми,проблеми в особистому житі"!скажіть,де краще пізнати Божу науку,в храмі чи на вулиці і через гіркий досвід?яким би Ви небули віруючий,неходячи до церкви,віра Ваша буде слабнути.церква-джерело підживи для житя,місце-де черпаємо знання на всякі випадки життя!без образ!я висловив своє бачення!ми самі будуємо свою віру,тільки б вона непорушувала закон Всевишнього-любов! 
Цитата
 
Форум » МОЯ ОСОБИСТА ЗУСТРІЧ З ІСУСОМ » Які відчуття, переживання, церковні моменти Вас єднають з Богом? » ВІДЧУТТЯ У ХРАМІ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010