Парафія Успення Пресвятої Богородиці Бучацької єпархії УГКЦ
 ЗАПИТАЄМО У СВЯЩЕНИКІВ... -
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » ПРАЦЯ НА ПАРАФІЇ » ЗАПИТАЄМО У СВЯЩЕНИКІВ... » ЗАПИТАЄМО У СВЯЩЕНИКІВ... (Питаємо у священиків про шаболіле...)
ЗАПИТАЄМО У СВЯЩЕНИКІВ...
S@LДата: Нд, 31.10.2010, 21:21 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Група: Администратори
Повідомлень: 30
Статус: Offline
http://skalaugcc.at.ua/forum/4-1-17-16-1286827498

Забороняється:
- писати запитання, які не стосуються цього розділу;
- писати запитання, що ображають будь-чию честь, гідність чи несуть ненависницький характер щодо певної особи чи групи осіб;
- писати запитання, що містять нецензурну лексику;
- розводити безглузду полеміку та ставити провокативні питання.
 
ivaДата: Чт, 04.11.2010, 16:45 | Повідомлення # 2
Прес-секретар парафії
Група: Модератори
Повідомлень: 6
Статус: Offline
Спілкуючись і запитуючи поради, одна людина мені сказала: ''Кожен сам будує свою долю''. Пізніше я мала нагоду прослухати проповідь де було сказано: для дитини, яка знаходиться ще в лоні матері Бог приготував певну місію, яку вона повинна виконати. Мене цікавить, місія і доля - це взаємопов'язані речі? Чи є у Бога плани стосовно нашої долі?
 
S@LДата: Пн, 15.11.2010, 20:16 | Повідомлення # 3
Адміністратор
Група: Администратори
Повідомлень: 30
Статус: Offline
Quote (iva)
місія і доля - це взаємопов'язані речі? Чи є у Бога плани стосовно нашої долі?


Бог людині дає долю
(наприклад, та чи інша особа задля свого спасіння мусить нести, приготовані Богом, певні хрести - це доля, але Господь по своїй Любові дає мжливість якимось чином допомогти нам у полегшенні несіння хреста, заміни хреста, або посилення тяжкості хреста задля швидшого спокутування провин. Але пам'ятаймо - Господь не дасть нести хреста, який нам не по силі. ВІДПОВІДНО ДОЛЮ ДАЮ ГОСПОДЬ, АЛЕ СВОЇМИ ДІЯМИ СВОБІДНОЇ ВОЛІ МИ ДОЛЮ МОЖЕМО МІНЯТИ, ПО МІРІ ПОСЛУХУ ДО БОГА).

Місія - це високе призначення, відповідальна рольє. Так чи інакше місія також є метою, а мета людини поділяється на дальшу і блищу (догматичне богослів'я). Блища - виконання Божих Заповідей, щоб осягнути СПАСІННЯ - дальшу, остаточну мету.

Отже, доля і мета - паралельні по філософії речі. ГОСПОДЬ ДАЄ НАМ ДОЛЮ, ЯКУ МИ МОЖЕМО ЗМІНЮВАТИ (ВИБІР ЛЮДИНИ) З КОНКРЕТНОЮ МЕТОЮ --- ОСЯГНУТИ ЦАРСТВО БОЖЕ, НАМАГАЮЧИСЬ "УТІКАТИ" ВІД ГРІХІВ!

 
ХристинаДата: Пн, 06.12.2010, 17:36 | Повідомлення # 4
Група: Прихожани





Чи любите Ви дітей?Чи до вашої церкви ходять діти?А мені 12 років а Я дуже хочу співати у нашій церкві!
 
S@LДата: Ср, 08.12.2010, 09:15 | Повідомлення # 5
Адміністратор
Група: Администратори
Повідомлень: 30
Статус: Offline
Ісусик сказав, щоб діти до Нього приходили і сказав, що таких Царство Боже, ще сказав, що, коли всі люди будуть подібні до дітей - спасуться (діти мають чистоту духовну, ще не спорчену світом). також Господь просив своїх учнів усіх поколінь, щоб ті брали приклад у праці з Ісуса, відповідно і любові до дітей. Кожен священик мусить, як Христос, любити дітей.
До нашої церкви діти ходять (ми цікаво організовуємо молитву, проводимо табори, організовуємо веселі свята так як на Миколая - по всякому заохочуємо дітей полюбити Бога, Живого у церковному Кивоті)

Зворотнє питання - у якій церкві Ви дуже хочете співати?

 
ХристинаДата: Сб, 11.12.2010, 11:40 | Повідомлення # 6
Група: Прихожани





Греко_Католицька церква, мене привчали ходити до церкви з маленький літ.Я люблю ходити до усіх церкв я із своєю тіткою пані Славою їзджу по селах і містах вона із своїм чоловіком багато зробили для людий вони будували і нашу церкру більшу ще вони будували багато капличок у селах.я кожного дня молюся за усіх людей особисто за мого братика він народився 29 листопада я і моя родина (мама,тато,я ,пані слава,пан іван,і інші рідні близкі молятся за нього щоб він був щасливий а також ми ходимо до нашої церкви та люди думають що ми різні люди на нашому містечку але я думаю що всеодно що ми ходимо до іншої церкви бо ми маємо одного і того самого Бога ,ІСУСА,Матінку Божу тому усі люди однакові бо ми служими одному і тому ж Богові
 
Юлі4каДата: Пн, 20.12.2010, 18:11 | Повідомлення # 7
Рядовой
Група: Зареєстровані
Повідомлень: 2
Статус: Offline
Отче! Одного разу ми з батьками були у Почаївській лаврі. Це православна церква і підпорядкована вона Московському патріархатові. Нам сказали, що ввійти на територію Лаври (навіть на площу між церквами) можна тільки у спідниці і з покритою головою. Цей одяг видавали на вході. Нам навели певну цитату з Біблії, про обов’язковість цього. Чи може така міра бути перепоною для входження в святий храм? Чи правильно вони чинять? Адже, голову покривають при вінчанні, то чому потрібно одягати хустку навіть малим дітям??
 
фейкДата: Ср, 07.09.2011, 13:44 | Повідомлення # 8
Група: Прихожани





...
 
S@LДата: Ср, 07.09.2011, 22:11 | Повідомлення # 9
Адміністратор
Група: Администратори
Повідомлень: 30
Статус: Offline
___________________________________________________________________

У Біблії справді про одяг християнина сказано:"Так само й жінки, в убранні пристойнім..."(1 Тм. 2. 9-10), "Всі бо ви, що у Христа христилися, у Христа одягнулися"(Гал. 3. 28), "Жінка нехай не вдягається, як чоловік, а чоловік нехай не зодягається в жіноче вбрання; бо огидний перед Господом, Богом твоїм, кожен, хто таке робить"(Втор. 22. 5).

Але Бог є добрий і дякує тобі за твій прихід до Його дому молитви, до церкви. Але звичайно, якщо одяг буде не скромний, приваблювати чоловіків, хлопців, а якщо ще й спеціально --- ЦЕ ГРІХ!

Присутність в храму у штанах (не шкіряних, не надто присталих до тіла), чи спідниці (скомній - нище колін) допускається у зв'язку із теперішнім "світом". І кожен добрий священик скаже, що добре, дитино, що ти взагалі до церкви прийшла.

На рахунок хустини, вона носиться заміжніми жінками, а не дітьми, в знак покори чоловікові. Після обряду вінчання голову нареченої покривають хусткою. Апостол Павло. “ Жінці голова – чоловік…Тому жінка повинна мати на голові знака влади над нею…” (1 Кор. 11, 3-10), тобто мати покривало на голові.

Mіж християнами здавна зберігався звичай, згідно з яким, дівчина до заміжжя була з відкритою головою, а заміжня жінка – з покритою. Про це свідчить Тертуліан (“Про молитву Господню”, XV, XVI). Тому у деяких місцевостях виник особливий церковний звичай покладення покривала на голову нареченої після шлюбу. Вважається, що першим в Українській Церкві цей чин включив у свій Требник свт. Петро Могила.

Згідно з цим священик читає молитву, закликаючи на новоодружену благословення Боже і благаючи Господа прикрасити її голову красою, приємною йому. Після молитви священик благословляє голову новоодруженої і покриває її хусткою.

Чоловік і жінка володіють рівними правами у відносинах з Богом, але що стосується влаштування родини, то вони у послідовній і гармонійній відповідальності, яка установлена Божим законом і згідно з якою головою родини є чоловік.

Обряд накладання хустини був також великим символом, що жінка вже є під покровом Св.Тайни подружжя із даним їй чоловіком. Тому носіння хустини поза храмом означало зовнішнє виявлення її одруженого стану. Заміжня жінка через цей зовнішній знак показувала любов і вірність до свого чоловіка. Покрита голова була виявом покори і послуху, а також свідченням захисту, який отримувала від чоловіка, захисника сім’ї.

Пам’ятаймо: ми йдемо до церкви молитися Богу. Йому має належати всяка слава, честь і поклоніння. Сучасній жінці-християнці варто одягати скромні речі, які не привертають особливої уваги. Це стосується одягу, взуття і головного покриття. Не можна йти до храму Божого, щоб показувати себе і свою зовнішність. Цим ми можемо стати спокусою для слабких духом людей і вони можуть впасти у гріх: цікавості, осуду, любування та іншого, що відволікає від зосередженої молитви. Саме тому є не доречним, привертти до себе увагу у Божому храмі. Досвід церкви свідчить, що жінка у хустині виявляє: скромність, сукупність на молитві, менше привертає увагу інших людей до себе.

Деякі посміюються над благочестивими жінками, що дотримуються цієї традиції, інші покривають голову перед входом в храм тільки для того, щоб не спокушати інших прихожан. Якщо жінка підкоряється Церкві і покриває голову, стаючи на молитву, вона одержує нагороду від Господа за своє смирення і послух. Таким чином хустина для жінки – це молитовний одяг, який у зовнішній спосіб пригадує про внутрішню поставу.

Звичайно, що це не основні речі у духовному житті. Бог прийме твою молитву в хустині і без неї, бо він дивиться на серце людини, а не на її зовнішність. Одяг не є основним у молитві. Головне на молитві – розмова нашої душі.

ОТЖЕ, МАЛИМ ДІТЯМ НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО ОДІВАТИ ХУСТИНУ В ХРАМІ
 
Дорогий ГІСТЬДата: Сб, 07.01.2012, 15:22 | Повідомлення # 10
Група: Прихожани





що означає якщо на шлюбі нареченій падає хустина з голови???
 
S@LДата: Сб, 07.01.2012, 16:10 | Повідомлення # 11
Адміністратор
Група: Администратори
Повідомлень: 30
Статус: Offline
Quote (Дорогий ГІСТЬ)
що означає якщо на шлюбі нареченій падає хустина з голови???

Уявляю, що про таке говорять забобонні люди, знаю, що людська фольклористика нічого доброго на це не скаже.
Але візьмімо думку Церкви, а думка Церкви не звертає особливої уваги на моменти, коли відбувається падіння чи то корони, чи то свічки, чи то хустини - для Бога це значення жодного не має, для Бога має значення духовний стан, розуміння шлюбної єдності та нерозривності, розуміння Господнього Благословення у Подружжі і взагалі, розуміння, що такий крок є кроком важливим для двох родин, сім'ї, яка складається і сопричастя з Богом.
Тобто, ніяке падіння хустини при шлюбі не може ніяк впливати на життя подружньої пари, про що свідчать численні приклади людей, які при шлюбі мали різноманіття неприємностей, але живуть у спокої, розуміючи, що лише Господь може вирішити майбутнє того чи іншого подружжя, але аж ніяк не хустина...
 
Слава Ісусу Христу!Дата: Ср, 16.05.2012, 08:44 | Повідомлення # 12
Група: Прихожани





Слава Нашому Богу!хочемо похрестити доньку)))а хресними хотіли б узяти одружену пару.усі кого питаємо чи таке можливо - заперечують, кажуть не можна так surprised (((чи дійсно не можна?якщо так то яка причина) дякую за відповідь)
 
S@LДата: Ср, 16.05.2012, 12:12 | Повідомлення # 13
Адміністратор
Група: Администратори
Повідомлень: 30
Статус: Offline
Слава Навіки!
МОЖНА!

НЕ МОЖНА ТОДІ, КОЛИ ХРЕСНИЙ Є АБО ХОЧЕ БУТИ В ШЛЮБІ З ВАШОЮ ДОНЬКОЮ, ЯКУ ВІН ТРИМАТИМЕ ДО ХРЕСТУ АБО КОЛИ ХРЕСНИМИ БАТЬКАМИ ХОЧУТЬ СТАТИ РІДНІ БАТЬКИ (ККСЦ КАН.685 §5).

АЛЕ Є ОДИН НЮАНС - ЧИ ОДРУЖЕНА ПАРА ПО ХРЕЩЕННІ ЗГІДНІ ОДИН ДО ОДНОГО ЗВЕРТАТИСЯ: "КУМ" ЧИ "КУМА" ?
 
Слава Ісусу Христу!Дата: Ср, 16.05.2012, 15:10 | Повідомлення # 14
Група: Прихожани





дуже вдячна Вам за відповідь) думаю все залежить від ситуації- вдома чоловік може називати її і на далі Світланка а вона його Василь)а в присутності похресника-Кумо чи Куме))). good
 
ФейкДата: Нд, 24.06.2012, 13:54 | Повідомлення # 15
Група: Прихожани





...
 
Форум » ПРАЦЯ НА ПАРАФІЇ » ЗАПИТАЄМО У СВЯЩЕНИКІВ... » ЗАПИТАЄМО У СВЯЩЕНИКІВ... (Питаємо у священиків про шаболіле...)
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:


ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010