СКАЛЕЦЬКІ САЙТИ



Сайт громади ОФІЦІЙНИЙ

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ








Більше посилань на сайти наших друзів можна побачити з допомогою клавіші "End" або прокруткою курсором донизу


Головна » 2013 » Травень » 13 » Світлий тиждень для парафіян УГКЦ Скали-Подільскої видався насиченим на духовні події
09:48
Світлий тиждень для парафіян УГКЦ Скали-Подільскої видався насиченим на духовні події

З настанням свята Воскресіння Христового на парафії Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ смт. Скали-Подільської пройшов ряд духовних подій.

Радість приходу Великодня відзначилася великою кількістю присутніх людей у храмі та багатими українськими кошиками. Опісля святкового Богослужіння адміністратор парафії отець Василь Германюк, на запрошення настоятеля костелу, о. Володимира Строгуша, з нагоди єпископської візитації Леоном Малим (єпископ-помічник Львівської архидієцезії РКЦ), разом з парафіянами був присутній на відправі римо-католицької громади. Від імені громади УГКЦ о. Василь на закінчення Літургії і Таїнства Миропомазання склав щиру подяку і приніс скромний дарунок єпископу за благословення курії римо-католицької Церкви на почергове служіння у місцевому костелі.

Наступною подією Світлого тижня в селищі був мітинг присвящений Дню Перемоги. На святі були присутні: перший заступник голови Борщівської райдержадміністрації  Самборський Василь Іванович, голова селищної ради – Черепій Любомир Йосипович. Організацію дійства взяла на себе директор Будинку культури та режисер заходу – Кульчицька Наталія Михайлівна. Процесійний хід від громад УГКЦ і РКЦ очолив о. Василь Германюк, і від громади УПЦ КП – о.Ілля Негір, який же провів молитву-панахиду в честь загиблих у ІІ Світовій війні. Опісля о. Василь, під органний супровід, відслужив Молебень до Богородиці за живих свідків такої події, за ветеранів та їхні родини й окропив їх свяченою водою. На завершення духовної частини священики сказали слово, зокрема адміністратор парафії УГКЦ вказав: «В ім’я Ісуса Христа ми тут зібралися. Не в ім’я людей, а в ім’я Ісуса Христа, який, … дав нам цих людей … щоб ми сьогодні тут… подякували Господу Богу і Вам дорогі в Христі, що Ви в нас є… саме це дало нам надію на майбутню Незалежність…». В дарунок ветеранам прозвучала мелодія молитви «Під Твою Милість» у виконанні Олесі Москавлюк та Ірини Івасєчко, адже квіти в’януть, усмішки й увага підуть на задній план, а молитва залишиться назавжди. Також отець згадав про ОУН-УПА і заохотив селищного голову провести такого роду дійство і на День Незалежності.

Незабутнім видався тиждень для молодих людей парафії, які у часі Великого Посту проводили Хресні дороги по навколишніх містах та селах, а зібрані кошти поофірували на будівництво храму УГКЦ в Скалі-Подільській. Молодь, в знак подяки за добрий приклад у духовному, мала нагоду побувати на екскурсії по найзахопливіших куточках Борщівщини.

Насичений тиждень продовжився суботньою культурною програмою концерту присвяченому Дню Матері. Стало вже традицією поєднання цього свята з духовністю. Отець Василь Германюк привітав усіх присутніх матерів та бабусь із цим пам’ятним днем і вже в Томину неділю на Святій Літургії молився за них.

А на завершення світлого Пасхального тижня діти парафії долучилась до Єпархіального з’їзду Молоді Бучацької Єпархії, який відбувся у м. Чорткові. Духовні роздуми про віру, святковий концерт, веселий настрій та  відпочинок по-сучасному в християнському дусі є дуже значущий та корисний для підростаючого покоління. І наша молодь усвідомлюючи це, своєю активністю показує духовний приклад для своїх друзів та однокласників та дякує організаторам єднання на дусі молоді території цілої Бучацької єпархії.

Саме тому вкотре висловлюємо щиру подяку отцю Василю Германюку за плідну працю в різноманітних подіях селища, за щире ставлення та любов до жителів Скали-Подільської. Також приносимо подяку й постійному жертводавцю в організації поїздок та транспорту – Шашкіну Володимиру Анатолійовичу та всім небайдужим у розвитку духовності та культури скалеччан.

 Учасниця усіх подій від парафії – Олеся Москавлюк


Переглядів: 1561 | Додав: S@L

______________


ЯКЩО ВАМ ПОДОБАЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ, ЯКУ ВМІЩУЄ НАШ САЙТ -
ПІДТРИМАЙТЕ РОБОТУ ПОРТАЛУ СВОЄЮ ПОЖЕРТВОЮ


НАТИСКАЄМО НА КНОПОЧКУ:



ДЯКУЄМО


______________

ПОЧИТАЙТЕ Й ІНШІ ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar
Пт, 03.05.2024
Вітаємо, Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | ВХІД
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*


НА ГОЛОВНУ



ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010
Ми будемо вдячні Вам
за розміщення кнопки посилання
нашого сайту
у Ваших інтернет-ресурсах