Парафія Успення Пресвятої Богородиці Бучацької єпархії УГКЦ
 
Головна » 2013 » Березень » 13

Новий Папа Римський на ім'я Франциск

Конклав обрав понтифіком кардинала з Аргентини Хорхе Маріо Берґольйо

3 березня 2013 року був обраний 266 Папа Римський. Взяв тронне ім'я Франциск, яке досі не використовувалося. Він став першим Папою в історії з-за меж Європи чи Північної Африки.

У Ватикані оголосили вибір конклаву кардиналів. Новим Папою Римським став 76-річний кардинал із Аргетини Хорхе Маріо Берґольйо. Він узяв собі ім'я Франциск.

Ім'я Папи оголосив старший кардинал-протодиякон Римо-католицької церкви Жан-Луї Торан на балконі Собору св. Петра. За традицією, він виголосив два слова на латині: "Habemus Papam", що означає – "У нас є новий папа". Після цього він і оголосив ім’я новообраного Папи.

Після виборів Папи в Сикстинську каплицю увійшли секретар Колегії кардиналів і Майстер літургійних церемоній. Найстарший із кардиналів від імені всіх звернувся до обранця з питанням: "Чи приймаєш канонічний вибір на римського єпископа?" Після отримання позитивної відповіді кардинал спитав у нового Папи: "Яке ім’я приймаєш?".

Опісля Майстер літургійних церемоній, виконуючи функцію нотаріуса, у присутності двох учасників церемонії в якості свідків засвідчив документ про обрання нового Папи Римського та його ім’я. Опісля понтифіка привітали кардинали, висловивши йому послух. Усі кардинали також разом помолилися.

За процедурою, після цього Папа відвідав так звану "Кімнату сліз". У цьому приміщенні він одягнув шати понтифіка. Назва кімнати пов’язана з тим, що там папи переживають надзвичайно сильні емоції – в момент між обранням і представленням вірним. Опісля новий Папа Римський також помолився наодинці в Паулинській капеллі.

Варто нагадати, що попередній Папа Бенедикт XVI перш ніж вийти на балкон Собору Святого Петра після свого обрання спустися до гротів собору, аби помолитися біля могили свого попередника Івана Павла ІІ.

З балкона собору Святого Петра новий Папа оголосив благословення Urbi et Orbi – "Місту (Риму) і світу", а також виголосить коротку промову.

Відзначимо, явного фаворита на конклаві не було. Однак, серед найбільш ймовірних наступників Бенедикта XVI називали італійця Анджело Сколу, бразильця Оділу Педру Шерера та канадця Марка Уелле.

За матеріалами ТВі

____________________________________________

Папа Франциск

Франциск I (Хорхе Маріо Берґольйо; ісп. Jorge Mario Bergoglio; 17 грудня 1936, Буенос-Айрес) — Папа Римський з 13 березня 2013 року; аргентинський кардинал, архієпископ Буенос-Айреса, примас Аргентини, єзуїт.

Біографічні відомості

Народився в сім'ї італійського залізничника, був одним з п'яти дітей. Після отримання диплому в галузі хімії він вступив до семінарії в Вілья-Девото, недалеко від Буенос-Айреса. 11 березня 1958 року вступив в орден єзуїтів і продовжив свою освіту в студійних домах ордену. Новіціат проходив у Чилі, там він також вивчав гуманітарні науки. У Вищій колегії святого Йосифа в Сан-Мігель, недалеко від Буенос-Айреса, він здобув ліценціат з філософії, вивчав також літературу, психологію і богослов'я в колегії Непорочної в Санта-Фе і колегії Спасителя в Буенос-Айресі.

Висвячений на священика 13 грудня 1969 року єпископом Рамоном Хосе Кастельяно, після чого продовжив навчання в Іспанії. Останні обіти в ордені єзуїтів склав 22 квітня 1973 року. Берґольйо був магістром новіціату в Вілья-Баріларі, професором богословського факультету, радником єзуїтської провінції і ректором Вищої колегії святого Йосифа в Сан-Мігель, провінційним настоятелем Аргентини (19731979). Після перебування деякий час у Німеччині він був духівником колегії Спасителя в Кордові, а потім знову ректором Вищої колегії святого Йосифа в Сан-Мігель.

20 травня 1992 року Папа Римський Іван Павло II призначив Хорхе Берґольйо титулярним єпископом Ауки, єпископом-помічником Буенос-Айреса. Єпископська хіротонія відбулася 27 червня того ж року в кафедральному соборі Буенос-Айреса (головним святителем був архієпископ Буенос-Айреса кардинал Антоніо Куаррачіно, а співсвятителями — єпископ Мерседес-Луґан Еміліо Оґнєновіч і апостольський нунцій ... Читати далі »

Переглядів: 717 | Додав: S@L | Дата: 13.03.2013 | Коментарі (0)

Пт, 26.04.2024, 12:10
Вітаємо Вас Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | Вхід
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*

ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010