Парафія Успення Пресвятої Богородиці Бучацької єпархії УГКЦ
 
Головна » 2012 » Грудень » 29

У Скала-Подільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів з 24 по 28 грудня 2012 року проходив тиждень християнської етики. Було заплановано та проведено ряд заходів: уроки духовності та скайп-конференція між старшокласниками, вчителями та священиком греко-католицької церкви.

В  2 класі проведено настоятелем православної церкви о. Іллею Негіром урок духовності на тему «Спішімо творити добро», де він висвітлив поняття «добро» та «милосердя»,наводив спільно з учнями приклади справ милосердя, закликав дітей бути добрими та щирими.  

В 5 класі о. Ілля  провів урок на тему «Ісус Христос – Спаситель душі і тіла». На цьому уроці учні дізнались про життя Сина Божого Ісуса Христа від народження і до Воскресіння.

В 3 класі  священик греко-католицької церкви о. Василь Германюк провів урок духовності на тему «Бережемо життя». Напевно, учні  після цього уроку задумалися над своїм життям, що воно є Божим даром і що не потрібно свій організм псувати різними шкідливими звичками, тому що кожна людина несе відповідальність за своє життя перед Створителем.

В 4 класі проведено урок духовності о. Василем «Радіємо успіхам ближніх». Отець Василь на уроці висвітлив питання успіху та провів етичний практикум з учнями «Як відучити від заздрості?», адже саме заздрість руйнує хороші стосунки між людьми, навіть між друзями.

 

Священики мали нагоду в щоденниках відмітити найактивніших дітей гарними оцінками. Я думаю, що науки духовності, проведені місцевими священиками о. Іллею та о. Василем надовго запам’ятаються нашим школярам і учні з радістю будуть чекати таких гостей на уроках християнської етики.

Також вперше у Скала-Подільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів було проведено скайп-конференцію між старшокласниками, вчителями та настоятелем греко-католицької церкви отцем Василем Германюком на тему «Проблеми та загрози сучасної сім’ї» .  

Українському народові завжди були притаманні родинні цінності, а створення сім’ї, народження і достойне виховання дітей визнавалися одними з найважливіших обов’язків. Протягом історії саме сім’я, за відсутності державності, стала місцем плекання та передачі мови, моралі, віри у нашому народі. Сім’я поступово втрачає своє суспільне значення, різними засобами впливу відбувається активна пропаганда позашлюбних відносин та неминучого відмирання сім’ї як суспільного інституту, а державна політика підтримки сім’ї в Україні відчутного впливу на ситуацію немає. Тому такий стан речей є і духовно-моральною проблемою, і становить реальну загрозу національним інтересам і безпеці нашої держави. Скайп-конференція проходила у формі диспуту, де розглядались такі проблеми сім´ї:

1.      Подружня невірність;

2.      Насильство;

3.      Аборти;

4.      Заробітчанство;

5.      Загроза одностатевих шлюбів.

На конференції були запропоновані для розгляду різного роду запитання стосовно тематики та життєві ситуації для обговорення. Цікаві були відповіді учнів та  вчителів, а також було цікаво послухати настанови в різних життєвих ситуаціях сімейного типу, які давав отець Василь з позиції української греко-католицької Церкви.

 

Дуже дякую учасникам скайп-конференції, що взяли участь – старшокласникам та вчителям, а також отцю Василю Германюку і надіємось на подальшу тісну співпрацю освіти та духовності.

 Вчитель основ християнської етики, Кунька Ірина Євгенівна


Переглядів: 2032 | Додав: S@L | Дата: 29.12.2012 | Коментарі (0)

БЕЗКОШТОВНО ОНЛАЙН
Прослухати та скачати Божественні Літургії
(клікаємо на дату і перейдемо на запис)



1 січня 2012 року Божого (Новий Рік)
7 січня 2012 року Божого (Свято Різдва)
14 січня 2012 року Божого (Свято Обрізання, Василия) з привітанням пароху
5 лютого 2012 року Божого (Неділя)
12 лютого 2012 року Божого (Неділя) запис Літургії в с.Лосяч
19 лютого 2012 року Божого (Неділя)
11 березня 2012 року Божого (Неділя) ... Читати далі »
Категорія: ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ | Переглядів: 928 | Додав: S@L | Дата: 29.12.2012 | Коментарі (0)

Пт, 26.04.2024, 08:48
Вітаємо Вас Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | Вхід
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*

ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010