Парафія Успення Пресвятої Богородиці Бучацької єпархії УГКЦ
 
Головна » 2012 » Грудень » 17

Новаторську інтерактивну проповідь нещодавно презентував у Скалі-Подільській Борщівського району місцевий греко-католицький священик о. Василь Германюк.

 Притчу про нерозумного багача він доповнив зображенням на екрані, підготувавши його у комп’ютерній програмі «PowerPoint». «На моє переконання, зорове сприйняття лише підсилить розуміння Божого Слова, і дозволить краще запам’ятати проповідь, – каже священик. – Хочу залучити до церкви якнайбільше молодих людей, тож, думаю, не варто нехтувати сучасними засобами, якщо йдеться про прославу Бога».

Утім, незвичайна проповідь сподобалась і людям похилого віку, а тому священик планує й надалі використовувати мультимедійний проектор під час Літургій. Його, до слова, подарував парафії Успення Пресвятої Богородиці один із кандидатів у народні депутати, Юрій Чижмарь, а екран та все інше вже докупив священик.

У Скала-Подільській о. Василь Германюк служить трохи більше як два роки, і хоч у селищі є кілька релігійних конфесій, він авторитет для односельців.

Парафія, чи не єдина у Бучацькій єпархії УГКЦ, навіть має власний сайт. На ньому, зокрема, можна відстежувати, як використовуються пожертви, зібрані на будівництво храму в селищі, і побачити фотозвіти з будови. Позаяк власного храму греко-католицька громада наразі не має, богослужіння відбуваються у костелі. 

Наталя ФЕДОРЦІВ

Газета «Експрес» №139 (6715), 13.12.2012 – 20.12.2012, ст.14

... Читати далі »
Переглядів: 875 | Додав: S@L | Дата: 17.12.2012 | Коментарі (0)

12 грудня гостем на уроці Основи Християнської Етики в Скала-Подільській ЗОШ І-ІІ ступенів був священик УГКЦ, о.Василь Германюк, який цікаво й нетрадиційно розповів учням про Христа, ознайомивши молодь з усіма елементами притчі про таланти. Учні встигли побувати в ролі артистів, зігравши роль господаря та слуг, усвідомити зміст притчі та ... Читати далі »

Переглядів: 807 | Додав: S@L | Дата: 17.12.2012 | Коментарі (0)

Пт, 26.04.2024, 18:07
Вітаємо Вас Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | Вхід
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*

ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010