СКАЛЕЦЬКІ САЙТИ



Сайт громади ОФІЦІЙНИЙ

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ








Більше посилань на сайти наших друзів можна побачити з допомогою клавіші "End" або прокруткою курсором донизу


Головна » 2012 » Червень » 19 » Переможці конкурсу "Жива парохія"
23:11
Переможці конкурсу "Жива парохія"

1 червня 2012 року конкурсне журі підбило підсумки конкурсу і визначило його переможців.
На конкурс надійшло декілька десятків робіт із усіх єпархій УГКЦ.

Конкурсне журі зустрілося із трудністю у визначенні переможця конкурсу, тому було прийнято рішення визнати дві роботи в якості переможців. Ще три роботи були визнані лауреатами згідно положення конкурсу.
Імена переможців:
- Жерноклеєв Олег, парохія свв. Кирила і Мефодія у с.Крихівці, Івано-Франківська область, Івано-Франківська архиєпархія

- ... Олександр, парохія Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії у м.Чорткові, Тернопільська область, Бучацька єпархія.

Імена лауреатів:
- Москавлюк Олеся, парохія Успіння Пресвятої Богородиці в смт. Скала-Подільська, Борщівський р-н., Тернопільська область, Бучацька єпархія

- Онуферко Юрій, парохія Успіння Пресвятої Богородиці у м.Тернополі, Тернопільсько-Зборівська архиєпархія

- Волошанська Оля, парохія Покрова Пресвятої Богородиці у м. Самборі, Львівська область, Самбірсько-Дрогобицька єпархія

На переможців конкурсу очікує ціний приз та запрошення на безкоштовну участь у тренінгу для мирянських активістів.
Лауретів конкурсу очікує заохочувальний приз, а також запрошення на безкоштовну участь у тренінгу для мирянських ативістів.

Лауреатом переможцем стала активна молода людина нашої парохії - Олеся Москавлюк. Вітаємо її.

Ось її робота з фото:

ТВОРЕННЯ ЖИВОЇ ПАРОХІЇ

Людина, яка живе у цьому матеріальному світі, перш за все повинна памятати, що вона є створіння Боже, що усі її починання нічого не варті без Господнього благословення. Усвідомлення цих речей приводить її до Христової Церкви, де вона знаходить однодумців, спілкуючись з ними, автоматично стає членом організованої спільноти, головним провідником якої є священик, що підпорядковується єпархіальному єпископові. Така спільнота і є Парохія. Але чи є ця Парохія Живою і взагалі, що таке Жива Парохія? Відповідь на ці питання хочу висвітлити на прикладі життя Парохії Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ, смт. Скали-Подільської. Адже саме цю Парохію зі сміливістю можу назвати Живою.

Розуміння Живої Парохії, на мою думку, включає в себе такі основні критерії:

-         присутність у храмі великої кількості молоді та дітей;

-         активність молодого покоління в організації різноманітних благодійних акцій;

-         підтримка, допомога та тісна співпраця працівників освіти та культури у роботі з священиком.

Усі ці критерії включають в себе основний чинник розквіту Парохії – залучення та активізація мирянина в роботу Церкви. Кожен мирянин повинен усвідомити, що саме з нього починається творення Живої Парохії, саме він може відіграти ту значну роль у досягненні певної мети. Звичайно, самого лише усвідомлення проблеми не достатньо, для її вирішення слід запропонувати свої ідеї та задуми священикові, поміркувати над етапами дій та з благословення душпастиря розпочинати добру справу. Ця допомога може проявлятися у таких сферах роботи:

-         будова храму, вирішення питань з документацією;

-         фізична робота на території церкви, допомога у прибиранні, дбання про затишок храму;

-         вивчення та дослідження історії Церкви у своїй місцевості, висвітлення цих питань та донесення їх до жителів міста;

-         робота педагогів із дітьми та підростаючим поколінням;

-         залучення студентів вищих навчальних закладів, зокрема педагогічних, у роботу недільної школи (музичне виховання, спорт, психологія, проведення різноманітних тестів, тренінгів, навчально-розвиваючих ігор);

-         творення мирянських спільнот, від дитячих чи молодіжних (Марійська та Вівтарна Дружина, УМХ, «Обнова»…) до спільнот мирян старшого віку, на кшталт «Рух за Життя», «Матері в молитві», «Апостольство молитви» та безліч інших, які заохотять усіх парафіян до відчуття потрібності у Церкві.

Усі ці сфери роботи спостерігаються в діяльності Парохії у смт. Скалі-Подільській. Духовний провід молодого священика о. Василя Германюка, молитва та Боже благословення дають свої плоди. Посіяні зерна любові у серцях мирян проростають добрими справами, бажанням кожного долучитися до різноманітних акцій на Парохії.

Слід зазначити важливість допомоги вчителів у житті Церкви. Наприклад, вчитель історії досліджує історію УГКЦ у смт.Скалі-Подільській, висвітлює свої роботи на парафіяльному сайті, доносячи до кожного жителя  правдиву та цікаву інформацію. Вчитель християнської етики теж співпрацює з священиком, запрошуючи його на проведення уроків у ЗОШ, плодами такої праці є участь і перемоги у християнських олімпіадах. Вчителі музичної школи навчають дітей співу християнських пісень та спільно прославляють Бога на Святій Літургії. Долучитися до творення Живої Парохії має нагоду і вчитель фізкультури. Організація парафіяльної дитячої футбольної команди та участь у спортивних змаганнях відкриває нові можливості для хлопців тренувати тіло в християнському дусі.

Наші педагоги мали чудову нагоду в жовтні 2011 р. Б. бути присутніми на з’їзді вчителів-католиків у с. Гошів (Івано-Франківська обл.), який організовувала Комісія у справах мирян УГКЦ. Слухання лекцій, спілкування з учасниками зїзду та обмін досвідом позитивно відзначилися не лише на професійному зрості вчителів, а й духовному. Це стало поштовхом для спільної праці вчителів та можливістю прославити Господа за допомогою своєї галузі знань.

У творенні Живої Парохії велику роль та місце відіграють не лише вчителі, а й люди інших професій: шофер, повар, електрик, майстер по дереву та ін.. Всі ці люди спільно творять велику справу – прославити Бога, подарувавши йому свої таланти.

Живою Парохія не може бути без наших чарівних діток. Присутність їх у храмі, глибока та щира молитва, яка лунає з дитячих вуст приносить невимовну радість та щастя у наші серця. Саме вони ніколи не забувають про жителів Скала-Подільського психоневрологічного будинку-інтернату. Відвідини у християнські свята, привітна усмішка, увага та турбота не дають забути самотнім, немічним людям про те, що Ісус їх любить і ніколи не залишить. Ці діти і є майбутнє нашої України, тому основне завдання, яке стоїть перед нами – виховати у них ті християнські цінності, які будуть вести їх по житті правильною дорогою, дорогою добра, милосердя та любові.

Творити добрі справи ми повинні також просто своєму ближньому.  Допомога, підтримка матеріальна чи духовна потрібні оточуючим людям, тому ми завжди повинні бути уважними і просити у Господа, щоб дарував мудрість та керував нами у тій чи іншій ситуації.

Отже, кожен мирянин повинен пам’ятати, що він є важливою складовою у спільноті на парафії. Господь наділив його відповідним талантом, варто лише зрозуміти що це за талант і не закопати його, а принести якомога більше плодів та використати це на прославу свого Творця. І коли усі ми  будемо це розуміти, тоді Парохія до якої ми належимо обовязково стане Живою.

ФОТО ТУТ


Переглядів: 2510 | Додав: S@L

______________


ЯКЩО ВАМ ПОДОБАЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ, ЯКУ ВМІЩУЄ НАШ САЙТ -
ПІДТРИМАЙТЕ РОБОТУ ПОРТАЛУ СВОЄЮ ПОЖЕРТВОЮ


НАТИСКАЄМО НА КНОПОЧКУ:



ДЯКУЄМО


______________

ПОЧИТАЙТЕ Й ІНШІ ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ:
Всього коментарів: 2
avatar
1 Xena • 12:29, 21.06.2012
Олесю, я тебе вітаю, це - твоє покликання, ти так гарно вмієш все описати, в тебе великий талант журналіста. А саме головне, що це йде від твого серця.
avatar
2 Олеся • 18:43, 21.06.2012
Щиро дякую. Святий Дух керує нами і цю статтю було б важко написати, якби кожен з нас не віддавав "частинку себе" для прослави Бога.
omForm">
avatar
Пт, 29.03.2024
Вітаємо, Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | ВХІД
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*


НА ГОЛОВНУ



ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010
Ми будемо вдячні Вам
за розміщення кнопки посилання
нашого сайту
у Ваших інтернет-ресурсах