Чи потрібно священникові проводити виховну роботу у ЗОШ?
| |
iva | Дата: Ср, 13.10.2010, 21:14 | Повідомлення # 1 |
Прес-секретар парафії
Група: Модератори
Статус: Offline
| Світ врятує краса душі людської… Коли я почула цю фразу, вона мене зачепила. Дивлячись на наших школярів-підлітків, ми бачимо – дуже гарні, симпатичні люди. Дівчата – в модному одязі, з красивою зачіскою, макіяжем. Хлопці теж у гарному вигляді. Але, якщо поспілкуватися ближче, то лише в окремих людей ти вбачаєш красу душі. А чому лише в окремих? Чому так багато брудних слів і нечистих думок в наших школярів? Так, звичайно, математику, історію, хімію вони вивчають. А де ж моральна точка зору? Витоків і джерел де є погана, непристойна інформація багато. Але цьому повинно щось протистояти. Я думаю, що викладання в школі християнської етики – це один із варіантів. Але дуже часто трапляється, що вчитель лише просто відпрацьовує свої години щоб отримати зарплату, а чи відбувається моральне, духовне піднесення особистості, чи вдається йому донести те, що закладене в тій чи іншій темі? Думаю не завжди, бо по-справжньому зробити це можуть лише покликані Богом люди, наприклад священники, сестри-монахині. Чи варто нам відстоювати свою думку перед керівництвом школи і не боятися довести це. Напишіть, будь ласка, свої «за» і «проти» чи потрібно священникові проводити виховну роботу у загальноосвітніх школах.
|
|
| |
terbotu | Дата: Пт, 05.11.2010, 21:08 | Повідомлення # 2 |
Лейтенант
Група: Провірені
| Quote (iva) Напишіть, будь ласка, свої «за» і «проти» чи потрібно священникові проводити виховну роботу у загальноосвітніх школах. Дуже цікава тема для обговорення. Але чомусь людям (особливо батькам) до цього байдуже.
|
|
| |
Юлі4ка | Дата: Ср, 15.12.2010, 09:21 | Повідомлення # 3 |
Рядовой
Група: Зареєстровані
| Скажу особисто від себе і, напевно, від багатьох людей мого покоління. Робота священника в школі справді потрібна. Є такий предмет, як Християнська етика, його викладають прості вчителі певного гуманітарного предмету, або просто ті, кому не вистачає годин для стажу. Я немаю нічого проти, бо в кожного є певна ситуація. Але цей предмет є нецікавим дітям тому, що його просто і сухо читають з книжки, і пояснюють як суто науковий термін. А от якби це робив священник, людина яка має до цього пряме відношення, це було б наьагато краще. Адже, священник розуміє Святе Письмо і він знає, як краще донести його до людей. Я б, наприклад, з радістю послухала такі уроки.
|
|
| |
ГІСТЬ | Дата: Пт, 26.08.2011, 18:28 | Повідомлення # 4 |
Група: Прихожани
| абсолютно з Вами не погоджуюсь, священник не повинен проводити в школі нічого, тим більше виховну роботу, тому що - Україна є світською державою, і школа відділена від церкви, хочете щоб діти були виховані? - в кожній школі є люди які професійно займаються вихованням, потурбуйтесь, щоб ці люди були коппетентними в своїй галузі, і все буде добре...
|
|
| |
iva | Дата: Пн, 29.08.2011, 11:08 | Повідомлення # 5 |
Прес-секретар парафії
| Наші діти у цьому сучасному світі, а саме в підлітковому віці, стоять ніби на роздоріжжі. І чомусь більшість з них обирає той шлях, що призводить до ранніх статевих стосунків, абортів, душевних травм на все життя. Свій вільний час учні проводять у компаніях, де вживають алкоголь, де завжди звучать непристойні слова.
Так, в школі є люди, які займаються вихованням. Але, нажаль, знаю з власного досвіду, що така дисципліна як «Релігієзнавство» вчителям етики та естетики не читається у ВНЗ. Це розглядається лише окремою темою предмету «Філософія». А що вже говорити, якщо християнську етику читає вчитель, якому просто не вистачає годин? І якщо ми так категорично будемо говорити, що Україна є світською державою і школа відділена від церкви(а це на руку тим священикам, які просто не хочуть працювати з дітьми)подумайте, яким суспільство буде в майбутньому?
|
|
| |
Дорогий ГІСТЬ | Дата: Пн, 29.08.2011, 11:51 | Повідомлення # 6 |
| так, в системі освіти є проблеми, але повторюсь ще раз, церква НЕ має права проводити в школі нічого, і взагалі навязування ідеї бога, релігії, іншим людям, є не правильною, і ви напевно про це знаєте. Займіться краще своєю беспосередньою роботою
|
|
| |
S@L | Дата: Пн, 29.08.2011, 17:51 | Повідомлення # 7 |
Адміністратор
Група: Администратори
| Як виховувати дітей? http://www.dyvensvit.org/simja/177/4824
|
|
| |
iva | Дата: Вт, 30.08.2011, 16:42 | Повідомлення # 8 |
Прес-секретар парафії
| Хочу навести вам ще такий приклад. Як свідчить статистика, людей хворих на СНІД на Сході України є набагато більше ніж на Заході. Чи не задумувалися ви чому це так?...Ніхто нікого не примушує. Але якщо зі 100% школярів хоч 20% після науки священика зробить для себе правильний висновок і задумається над своїми діями, то це вже буде краще, ніж просто нічого не робити. А пригадаймо вибори Президента України. Чому на Заході активність голосування спостерігається в другій половині дня, про що не скажеш на Сході. А тому що зранку люди є присутні на св. Літургії і лише після молитви вони ідуть робити свій вибір.
Майбутнє українського народу нині за шкільними партами і наше суспільство буде таким, які уявлення про світ у дітей ми виховаємо сьогодні. Давайте не будемо такими байдужими до наших дітей!!!
|
|
| |
Петро | Дата: Пт, 25.05.2012, 10:59 | Повідомлення # 9 |
Рядовой
| демагогія і більш нічого, замість того аби спростувати моє твердження, що Україна є світською державою, ви пишете не зрозуміло що, відхиляючись від теми. А скажіть мені будь-ласка, - чому саме греко-католицька церква має виховувати дітей в школі, а не інші? я більш, ніж впевнений, що більшість все-таки православні)
|
|
| |
S@L | Дата: Пт, 25.05.2012, 13:41 | Повідомлення # 10 |
Адміністратор
| Quote (Петро) чому саме греко-католицька церква має виховувати дітей в школі, а не інші?
ЛАСКАВО ПРОСИМО СВЯЩЕНИКІВ УСІХ КОНФЕСІЙ --- ВИХОВУЙТЕ СВОЇХ ДІТЕЙ У ШКОЛАХ, БО ДЕЯКІ ДІТИ, НА ЖАЛЬ, БЕЗ РЕЛІГІЙНОГО ВИХОВАННЯ СТАЮТЬ АМОРАЛЬНИМИ... ПАНЕ ПЕТРЕ, ЧИ АНДРІЮ (НАСПРАВДІ) ЧОМУ ВАША СТОРІНОЧКА У КОНТАКТІ ТАКА АМОРАЛЬНА??? НІБИ ЗНАННЯ ІСТОРІЇ РОБИТЬ ВАС СЕРЙОЗНИМ АЛЕ НУТРО.... СВЯТЕ ПИСАННЯ ПРО ТАКИХ КАЖЕ: "Горе вам, книжники й фарисеї, лицеміри, що сxожі на гроби побілені, які зверxу гарними здаються, а всередині повні кісток мертвиx і всякої нечисти. Oтак і ви: назовні здаєтесь людям справедливі, а всередині ви сповнені лицемірства й беззаконня" (Мт 23, 27-28)
ХАЙ БОГ ВАС ВИЗВОЛИТЬ - МОЛИМОСЯ ЗА ВАС ПОВСЯКЧАСНО.
|
|
| |
Дорогий Гість | Дата: Нд, 24.06.2012, 14:02 | Повідомлення # 11 |
| ...
|
|
| |
Петро7281 | Дата: Сб, 28.07.2012, 17:27 | Повідомлення # 12 |
Сержант
| "ЧОМУ ВАША СТОРІНОЧКА У КОНТАКТІ ТАКА АМОРАЛЬНА?" - що саме там аморальне?
|
|
| |
S@L | Дата: Сб, 28.07.2012, 19:52 | Повідомлення # 13 |
Адміністратор
| Quote (Петро7281) що саме там аморальне? --- ПОТРІБНО БУЛО ЗРАЗУ ЗАПИТАТИ, А НЕ ТОДІ, КОЛИ БУЛА НАГОДА ВИПРАВИТИСЬ
|
|
| |
Петро7281 | Дата: Нд, 29.07.2012, 09:39 | Повідомлення # 14 |
Сержант
| S@L, вибачте, давно не заходив на форум, тому і не відповів зразу. 1) мене дійсно цікависть, що з точки зору УГКЦ є аморальним , 2) чому Ви пишете великими буквами?- в інтернет спілкуваннях - це ознака поганого тону)
|
|
| |
S@L | Дата: Нд, 29.07.2012, 14:23 | Повідомлення # 15 |
Адміністратор
| Про етику спілкування в інтернеті прошу почитати тут: http://charnetskyj.org.ua/article....erneti, а великі чи малі літери не можуть визначати тон, поза-як тон визначає зміст тексту. Щодо аморальності, відповідь стандартна - http://slovnik.com.ua/?grupa=11&id_sl=57, тобто фото без цензури, особливо т, що стосується зображення України і ставлення до релігії, коментарі до релігійних картинок, до карток інтенцій, антирелігійні, ворожі вислови і т.п.
|
|
| |
|