Вимоги щодо посту, прийняті Синодом Єпископів УГКЦ 1966 року Божого, опубліковані в «Благовіснику» 1966 року Божого (рекомендації)
Усі п’ятниці року зобов’язує піст від продуктів та страв із м’ясом (окрім загальниць).
Великий Піст: в перший день посту і у Страсну П’ятницю – суворий піст, тобто слід стримуватись від вживання продуктів і страв, які містять м’ясо, мають молочну основу, а також яєць. У інші тижні посту в понеділки, середи та п’ятниці слід стриматись від продуктів і страв, що містять м’ясо; подібно, як і у страсну суботу. В інші дні (вівторок, четвер, суботу, неділю) дозволено усі види продуктів та страв. Заохочується (не має чіткого зобов’язання), щоб у перший і останній тижні посту в
...
Читати далі »