Парафія Успення Пресвятої Богородиці Бучацької єпархії УГКЦ
 
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 56 57 58 59 60 ... 69 70 »
Поради для доброї сповіді

Для тих осіб, котрі ідуть до сповіді нагадуємо про основні речі

Пам’ятаймо, що сповідь – це Тайна покаяння, це велике таїн­ство Божої любови й милосердя до грішника. Mи, обмиті з наших гріхів у Хрищенні та обдаровані освячу­ючою Божою ласкою, знову чинимо зі злоби чи немочі гріхи. Що ж тоді робити? Господь не від­кидає нас і не відвертається, але гото­вий знову нам простити (див. Лк. 15,12-32). Але для одержан­ня його прощення, треба перш за все його бажати і мати біль душі за особисті гріхи, покаятися і поста­новити жити з Христом. Коли визнає­мо наші провини перед священиком і через його уста одержуємо прощення наших гріхів, тоді стаємо певні у тому, що гріхи не тільки прощені, але ще і відпущені.

 Це і є сповідь, яку встано­вив по своїм воскресінні Христос, кажу­чи до апостолів, а через них до їхніх послідовників: "Прийміть Духа Святого, Кому відпустите гріхи — відпустяться їм, кому ж затримаєте — затримаються” (Ів. 20,22-23).

Приготування до сповіді

Що треба зробити, щоб наша сповідь була добра?- Потрібно

1. зробити іспит совісти;

2. збудити в собі жаль за гріхи;

3- постановити поправитися;

4- визнати гріхи перед священиком у сповіді;

5- відбути покуту, яку дає сповідник

Тепер в деталях

Для доброї сповіді потрібно добре приготуватися, а саме:

1) Іспит сумління

Найперше помоліться до Святого Духа і в особливий спосіб просіть за добрий іспит совісті і за ласку доброї сповіді. Після цього пригадайте, коли ви останній раз сповідалися і роздумайте про своє життя від того часу аж до тепер. Пригадайте собі теж: чи не забули якого гріха і чи відбули задану покуту у минулій сповіді. Пригадайте Ваші провини супроти Бога і людей, порівняйте Ваше життя із Божими і церковними заповідями і визначіть ваше переступлення цих заповідей у слові, ділі, думці, або через залишення доброго ді­ла. Зробіть іспит Вашого сумління. Визначіть, що насправді обтяжує Ваше сумління. У чому є причина Вашого душевного неспокою. 

При тяжких гріхах треба пригада­ти собі їх число, а якщо це неможливе, тоді бодай приблизно, як часто на тиждень, на місяць, на рік ми їх до­пускалися. До того ж треба собі при­гадати обставини, час, місце, ціль, а також особи й середовище, серед якого ми гріх учинили, бо бувають такі об­ставини, що змінюють рід гріха, або з легкого роблять гріх тяжкий.

Пам’ятайте, що гріх - це свідоме і добровільне переступлення Божих заповідей, це Бажання зла як Богові, так і людям.

Радимо робити цей іспит сумління на самоті, у тиші і в молитві, а також можна всі гріхи записати на папері, щоб полегшити саме проведення сповіді. Не соромтеся і не шкодуйте себе, не допускайте самовиправдання і приховане самолюбство. Бог і так вас знає наскрізь. Не намагайтеся що-небудь приховати чи утаїти. Памятайте: сповідь потрібна набагато більше Вам, а ніж  Богу. Бог є любов. Саме любов до свого творіння і спонукує Творця робити все ... Читати далі »

Переглядів: 22525 | Додав: S@L | Дата: 10.03.2012 | Коментарі (0)




Переглядів: 2177 | Додав: S@L | Дата: 06.03.2012 | Коментарі (0)

В лютому 2012 року Борщівський районний відділ освіти провів ІІ етап Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії».

Метою олімпіади є підвищення інтересу учнів до Біблії, виховання духовно багатої, національно свідомої особистості, залучення школярів до вивчення курсу «Християнська етика».

Багато часу та зусиль для участі учнів району у Всеукраїнській олімпіаді «Юні знавці Біблії» присвятила Оксана Євгенівна Король, методист райво, яка є ініціатором того, щоб в усіх школах району, починаючи із 1 класу вивчався курс «Християнська етика».

Нашу школу на олімпіаді представляли роботи учнів, а саме малюнки на тему «Все живе потребує любові» - Павельчак Ярослав (2 клас), Журба Василь (3 клас), Гуцал Ольга, Федосов Владислав (4 клас); твори-роздуми на задані теми:

5 клас – «Боротьба добра і зла в нашому житті» - Боломса Ганна, Стефин Іван

6 клас – «Служіння – відповідь на покликання» - Збриський Богдан.

Учениці 9 та 11 класів Боровська Юлія та Бойко Марія розробили соціальний проект для допомоги дітям-сиротам.

Заслуговує уваги те, що учень 6 класу, Збриський Богдан посів ІІ призове місце. І це завдяки праці о. Василя Германюка, священика греко-католицької церкви Скали-Подільської, який за 2 роки перебування на нашій парафії прищепив любов до Бога не тільки Богдану, але й багатьом іншим дітям різного віку, які відвідували уроки катехизму в храмі.

На початку кожного уроку християнської етики діти моляться. Щира молитва вселяє надію на те, що зерна, засіяні в їхніх душах на уроках християнської етики та різноманітних християнських конкурсах, проростуть пагінцями віри, добра і любові.

 Кунька Ірина,

вчитель християнської етики ЗОШ І-ІІІ ст. смт. Скали-Подільської

 

Переглядів: 2010 | Додав: S@L | Дата: 05.03.2012 | Коментарі (7)

План щоденної молитви з читанням Святого Письма в сім’ї

Сайт зручний для тих людей, які працюють за комп’ютером і не мають змоги шукати окремі частини Біблії, адже на кожен день буде подано вже підготовлений фрагмент із Святого Письма.

Даний інтернет-ресурс "bibleonline.org.ua" працює з благословення Преосвященного Владики Михаїла (Колтуна) єпарха Сокальсько-Жовківського, як реалізація постанови п'ятдесят четвертої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, що відбулася у Львові-Брюховичах 27-28 жовтня 2011 року. На Синоді було прийнято рішення: "Поблагословити План щоденної молитви з читанням Святого Письма в сім’ї з 27 листопада 2011 року до 28 липня 2013 року в рамках підготовки до святкування 1025-ліття Хрещення Русі-України та рекомендувати його для популяризації та використання у Києво-Галицькому Верховному Архиєпископстві УГКЦ” (рішення № 7)

Переглядів: 1540 | Додав: S@L | Дата: 29.02.2012 | Коментарі (0)


Для того, щоб вимкнути угорі справа надокучливу рекламу на нашому сайті потрібно: користувачам браузера Mozilla потрібно встановити у панелі управління браузера додатки: AdBlock Plus або AdBlock Plus Pop-up Addon, чи Element Hiding Helper (AdBlock Plus, та Flash Block /для повного блокування флеш-анімацій/). Або перейдіть по адресі: http://www.ucoz.com/uBrowser.exe там буде запропоновано скачати uBrowser.exe При відкритті цієї програми з папки скачувань комп'ютера відбудеться її автоматична інсталяція, встановиться ярлик Chromium на робочому столі Відкриваємо і заходимо на наш сайт без реклам!
Переглядів: 1294 | Додав: S@L | Дата: 28.02.2012 | Коментарі (0)

Постанови щодо Посту
ЧИТАЙТЕ ТУТ
і ТУТ


Великий Піст (кожного року в інший період, потрібно дивитись церковний календар):
в перший день посту і у Страсну П’ятницю – суворий піст, тобто слід стримуватись від вживання продуктів і страв, які містять м’ясо, мають молочну основу, а також яєць. У інші тижні посту в понеділки, середи та п’ятниці (5) слід стриматись від продуктів і страв, що містять м’ясо; подібно, як і у страсну суботу. В інші дні (вівторок, четвер, суботу, неділю) дозволено усі види продуктів та страв. Заохочується (не має чіткого зобов’язання) (6), щоб у перший і останній тижні посту взагалі (у всі дні, окрім неділі) утримуватись від продуктів та страв, які містять м’ясо, а у середу та п’ятницю – також страв з молокопродуктів.


Не порушує посту приготування їжі на основі смальцю, тваринного жиру в цілому. Скажімо коли готуємо їжу: смажимо, заправляємо, додаємо. Також не порушує посту споживання їжі, яка готувалась з додаванням м’яса: коли в борщі чи супі (іншій страві) знаходиться м’ясо (при умові споживання лише самої страви, без м’яса, що у ній).

Що стосується слухання музики чи розважальних програм, то слід із виваженням ставитись до цього виду речей. Загально беручи заборону справляння та участі у гучних забавах (танцях) містить у собі і заборону гучного слухання музики, тощо. Звідси слідує, що заборонено лише гучно її слухати, тому можна слухати її у навушниках, потиху в кімнаті (не гучно). Проте слід зважати, щоб музика не звучала постійно, оскільки у Піст слід обмежити себе і у цій приємності. Також потрібно пам’ятати, що музика в цьому випадку (та й взагалі в цілому) повинна нести гармонію, позитив, бути будучою, корисною.

Ця публікація не має офіційного характеру, не може сприйматись, як документ, тощо. Становить виключно опрацювання офіційних документів УГКЦ та висвітлює позицію розуміння постанов про піст автором публікації. В своїй основі подані правила повністю відповідають актуально зобов’язуючим постановам ієрархії УГКЦ. Застереження, як вже було зазначено, можуть лише викликати правила, подані для першого та останнього тижнів Великого Посту.
Переглядів: 890 | Додав: S@L | Дата: 27.02.2012 | Коментарі (0)

Акт всепрощення перед початком Великого Посту

Священик, звернувшись до людей, вклоняється і просить прощення:
Благословіть, брати і сестри, мене на початок цього Посту і простіть мені грішному, чим згрішив я перед Вами в цей день і по всі дні життя мого словом, ділом, думкою і всіма почуттями моїми.
Хор: Нехай Бог простить і помилує тебе, чесний отче. Благослови і прости, чесний отче, і нам грішним провини наші добровільні і недобровільні (і теж вклоняються).
Священик: Нехай простить Господь Бог благословить Вас усіх на цей Великий Піст і простить нам ласкою своєю гріхи ваші і помилує вас в ім’я Отця і Сина і Святого Духа.
Хор: Амінь.
І відразу священик: Помолімся за святішого, вселенського Архиєрея нашого (ім’я), Папу Римського.
Хор: Бог нехай спасе і помилує.
Священик: За правлячу владу нашу.
Хор: Бог нехай спасе і помилує.
Священик: За блаженніпіого верховного Архиєпйскопа нашого Кир (ім’я), преосвященнішого Митрополита нашого Кир (ім’я) і боголюбивого Єпископа нашого Кир (ім’я).
Хор: Бог нехай спасе і помилує.
Священик: За всіх католицьких єпископів.
Хор: Бог нехай спасе і помилує.
Священик: За благородних доброчинців святого храму цього.
Хор: Бог нехай спасе і помилує.
Священик: За отців наших духовних і всіх у Христі братів наших.
Хор: Бог нехай спасе і помилує.
Священик: За відсутніх і подорожніх.
Хор: Бог нехай захоронить і помилує.
Священик: За тих, що чинять нам милостиню.
Хор: Бог нехай віддасть і помилує.
Священик: За тих, що служать і послужили у святім храмі цім.
Хор: Бог нехай спасе і помилує.
Священик: За тих, що ненавидять нас, і за тих, що нас люблять.
Хор: Бог нехай простить і помилує.
Священик: За визволення поневолених.
Хор: Бог нехай визволить і помилує.
Священик: За недужих і терплячих.
Хор: Бог нехай оздоровить і помилує.
Священик: За тих, що в журбі перебувають і на тяжких роботах поневіряються.
Хор: Бог нехай відвідає і помилує.
Священик: За усіх що в доброму намірі розпочинають цей Великий Піст і святості діл його провести бажають.
Хор: Бог нехай допоможе і помилує.
Священик: За всіх православних християн.
Хор: Бог нехай спасе і помилує.
Священик: За розмноження плодів землі.
Хор: Бог нехай розмножить плоди землі.


Священик: Пом’янім доброчинців святого храму цього.
Хор: Бог нехай пом’яне і упокоїть їх.
Священик: Померлих батьків і родичів наших.
Хор: Бог нехай пом’яне і упокоїть їх.
Священик: Раніш померлих отців і братів наших.
Хор: Бог нехай пом’яне й упокоїть їх.
Священик: Убитих за віру християнську.
Хор: Бог нехай пом’яне й упокоїть їх.
Священик: Тут похованих, вписаних і всіх спочилих християн.
Хор: Вічна їм пам’ять.
Священик: Молитвами святих отців наших, Господи, Ісусе Христе, Боже наш, помилуй нас.
Хор: Амінь.

Усі підходять до священика, щоб отримати благословення, перепроситися взаємно, побажати один одному Святого і духовно-плідного Посту.

закачати у форматі PDF закачати у форматі MS PUBLISHER

ПОСИЛАННЯ

Переглядів: 1305 | Додав: S@L | Дата: 24.02.2012 | Коментарі (1)

23 лютого 2012 р. Б. у Чорткові відбулася зустріч представників різних молодіжних спільнот Бучацької єпархії з головою Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ о. Ростиславом Пендюком. Основна мета зустрічі – поспілкуватися з активними молодими людьми, які змогли висловити свої думки, пропозиції та побажання для ефективнішої роботи на теренах даної єпархії, першоосновою якої є – прослава Бога.

Про свою працю доповіли лідери молодіжних спільнот УМХ (українська молодь Христові), «Емануїл» м. Хоростків на чолі з о. Петром Панасюком; «Обнова» м. Чортків, молодь м. Копичинців під проводом голови молодіжної комісії Бучацької єпархії о. Ігоря Середи. Також присутніми були представники молоді з смт. Скали-Подільської під проводом о. Василя Германюка, які теж оповіли про роботу у своїй місцевості, про організацію різноманітних акцій та подій, про те як молодь може активно і цікаво проводити час, відпочивати разом на природі, але в той же час не забувати про прославу Бога.

Обговорювалося і питання роботи греко-католицького молодіжного товариства «Цвіт» смт. Мельниці-Подільської. Отець Василь Германюк висвітлив теперішнє становище «Цвіту» та закликав до співпраці різні молодіжні товариства для зацікавлення й активізації молоді.

Слід зазначити, що основною частиною присутніх були студенти Чортківської дяківсько-катехичної Академії, майбутні дяки, які будуть першими помічниками у роботі священиків.

Праця з молоддю повинна займати головне місце у роботі Церкви, адже майбутнє українського народу є – наша молодь. Які уявлення і переконання у молодих особах ми виховаємо сьогодні – таким зробимо наше майбутнє, таким буде і світ.

Олеся Москавлюк – учасниця молодіжної зустрічі,

представник молоді УГКЦ Скали-Подільської

 


Переглядів: 960 | Додав: S@L | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

Цього року на вручення премії «Оскар» приїде незвичайна гостя –  73-річна бенедиктинська монахиня мати Долорес. Колишня акторка Долорес Гарт пройде червоним килимом до театру «Kodak», де на номінацію виставлений короткометражний фільм «Бог більший від Елвіса» про її життя.
Читати далі...
Переглядів: 838 | Додав: S@L | Дата: 22.02.2012 | Коментарі (0)

Сб, 20.04.2024, 02:53
Вітаємо Вас Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | Вхід
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*

ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010