СКАЛЕЦЬКІ САЙТИ



Сайт громади ОФІЦІЙНИЙ

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ








Більше посилань на сайти наших друзів можна побачити з допомогою клавіші "End" або прокруткою курсором донизу


Головна » 2015 » Грудень » 10 » Нові перемоги на Всеукраїнському екологічному конкурсі (ВІДЕО)
19:11
Нові перемоги на Всеукраїнському екологічному конкурсі (ВІДЕО)

Відбувся п’ятий ювілейний Всеукраїнський конкурс «Відповідальність за створіння» запроваджений з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології задля популяризації екологічно-екуменічного свята – Дня Бога Творця. Метою такого  конкурсу є плекання та поширення свідомості щодо християнської відповідальності за створений Богом світ – природу. Конкурс проводився у п’яти номінаціях: молитва, вірш, проповідь, роздуми-катехиза та малюнок.

З року в рік конкурс набув більшої популярності, зросла кількість учасників, розширилася його географія – практично з кожної області були конкурсанти. Варто відзначити те, що при визначенні переможців для журі не вказувалося прізвище учасника, що говорить про чесність і справедливість.

Приємно зазначити,  що у номінації «Молитва» взяв участь священик УГКЦ Скали-Подільської о. Василь Германюк і отримав 3 місце, з чим його вітаємо.

Нагородження переможців відбувалося у м. Івано-Франківську 10 грудня. Після вручення цінних призів для присутніх відбувся невеличкий концерт у якому взяли участь переможці «Пісні серця 2015»  зі Скали-Подільської: Фанок Софія та Збризький Богдан. Також присутні насолодилися виступами місцевих виконавців, зокрема слід відзначити гарний виступ «Троїстих музик» місцевої духовної семінарії. Подальше обговорення відбулося за смачним фуршетом та теплою кавою. Заохочуємо всіх надалі брати участь у таких конкурсах, щоб все більше і більше славити нашого Творця.

\

Олеся Москавлюк

Пригадаймо, що у 2013 році перше місце у номінації "Молитва" зайняла їмость Марія Германюк (фото і відео ТУТ).

Принагідно нагадаємо, що Екобюро організовує ще один конкурс: «Усе створіння славить Творця», у якому наші парафіяни теж здобували призові місця (перегляньте ТУТ)

__________________ Робота о.Василя (клікніть на фото, щоб збільшити) __________________

Молитва за дар захисту творіння

ЗбільшитиВсевишній Господи, безмежний і люблячий наш Батьку. Споглядаючи велику мудрість твоїх ідей, які Ти втілив у життя, творячи небо і землю – приносимо Тобі славу, подяку та перепрозьбу за наші гріхи.

Світло Ти чудесно відділив від темряви, перше назвавши днем, а друге ніччю. Ти утворив твердь і відділив води, що під твердю від вод, що над твердю. Ти, Творче, сказав: "Нехай зберуться води, що під небом, в одне місце і нехай з'явиться суша", – і так сталося. Назвав Ти сушу землею, а збір вод назвав морями. Дивовижний і любий Боже, Ти дав траву, що розсіває насіння за своїм родом, і дерева, що родять плоди з насінням у них, за їхнім родом. Ти зробив два великі світила: світило більше правити днем, а світило менше правити ніччю, Ти дарував зорі… Милість Твоя наповнила води живими створіннями; повітря птаством, що над землею ширяє; землю вдосконалив тваринами й плазунами і благословив їх, кажучи: "Будьте плідні і множтеся та наповняйте воду в морях, і птаство нехай множиться на землі та й земля нехай виведе з себе живі створіння, кожне за своїм родом." На шостий же день Ти подарував можливість існувати і творіння твої пильнувати, нам людям, що носимо образ Твій, а подобу стираємо у міру нашої гріховності – вибач нас, Господи. Ти глянув на все, що створив і воно було дуже добре. Сьомого дня Ти призначив Собі відпочинок, щоб ми, дякуючи за добродійства, могли славити Тебе.[1]

Боже, даруй, нам мудрість Духа Святого, щоб розуміли вартість праці Твоєї і належно шанувати її. Обдаруй ввесь рід людський харизмою відповідальності за природу та силу для її захисту. Благослови, Господи, екологічні структури та осіб, які заохочують дбати за створений Тобою світ і помножуй їх на благо діянь твоїх.

Обдаруй нас словом для захисту творіння Твого, словом на поминання про потребу любові до природи. Зламай, Ісусе, нашу гордість, яка не дозволяє підняти сміття, спали вогнем Духа Святого гріхи засмічення навколишнього середовища. Сьогодні, молячись цю щиру молитву, відрікаємося від всякої заподіяної шкоди, яку ми коли-небудь завдавали довкіллю і обіцяємо ніколи більше цього не робити, а стати на захист природи й бути прикладом чистоти та турботи про створений Тобою, Господи, світ.

Благословення і слава, і мудрість, і хвала, і сила, і міць нашому Богу на вічні віки. Амінь.[2]

 


[1] Текст молитви у даному абзаці підсилений змістом книги Буття 1 глави

[2] Текст у даному абзаці взятий з книги Об’явлення 7 глава 12 вірш


Переглядів: 1027 | Додав: S@L | Теги: екологічному, перемоги, Всеукраїнському, на, нові, конкурсі

______________


ЯКЩО ВАМ ПОДОБАЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ, ЯКУ ВМІЩУЄ НАШ САЙТ -
ПІДТРИМАЙТЕ РОБОТУ ПОРТАЛУ СВОЄЮ ПОЖЕРТВОЮ


НАТИСКАЄМО НА КНОПОЧКУ:



ДЯКУЄМО


______________

ПОЧИТАЙТЕ Й ІНШІ ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar
Чт, 25.04.2024
Вітаємо, Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | ВХІД
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*


НА ГОЛОВНУ



ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010
Ми будемо вдячні Вам
за розміщення кнопки посилання
нашого сайту
у Ваших інтернет-ресурсах