Парафія Успення Пресвятої Богородиці Бучацької єпархії УГКЦ
 
Головна » 2015 » Березень » 07

Наша країна сьогодні переживає важкі часи, але, разом з тим, і велике єднання правдивої української нації. Різноманітні громади України долучаються до спільної боротьби із загарбником, підтримуючи своєю волонтерською працею військові тили.

Не стоїть осторонь і наша Скала-Подільська громада Української Греко-Католицької Церкви, яка не лишень молитвою підтримує воїнів. Ще влітку парафія дала поштовх креативній ініціативі в оформленні задуму пам'ятки присвяченій терпким подіям в Україні. Сама клопітка ідея постала в тому, щоб написати ікону Богородиці на презентабельній стіні селища, в задумі віддати Богородиці наші молитви за Героїв України, та задум не вдався, але, як згодом виявилось, Божа воля була в іншому. Баталії, які постали з роздумів чи варто таке робити на стіні житлового будинку, спричинили абсолютно нову ідею, яка наприкінці минулого року була зреалізована (посилання на статтю ТУТ), а це створення меморіалу Небесній Сотні у Скалі-Подільській. Наша невеличка громада, окрім корінного поштовху - змогла внести частку вартості проекту в сумі однієї тисячі гривень на даний пам'ятник.

З самого початку АТО парафіяни збирають і відправляють потребуючим гуманітарну допомогу у вигляді продуктів й теплих речей. Наші активісти готують сухі борщові набори для воїнів. Перед святом Миколая діти спільноти "Цвіт" допомагали формувати подарункові набори від парафії для наших воїнів (посилання ТУТ). Церковна спільнота активно долучилась до збору коштів на реанімобілі, для цього протягом лютого на всіх богослужіннях збирались пожертви для даної справи. На сьогоднішній день ми спільними зусиллями нашої парафії зібрали понад п'ять з половиною тисяч гривень. Також парафіянкою нашої церкви, Червоноокою Аліною, було проведено благодійний творчий вечір на якому люди змогли придбати збірку її поезії, а зреалізовані кошти в сумі - тисяча вісімсот п'ять гривень, були передані волонтерам для долучення до придбання швидкої (стаття ТУТ).

Даний матеріал написаний не для вихваляння про жертвенність наших парафіян, а радше для заохочення інших парафіяльних спільнот, різних конфесій та громад вцілому, організовувати волонтеріат і збори продуктів та коштів для рідних воїнів. Якщо наша маленька парафія заради війська вміє так гуртуватись у час матеріальної скрути в країні, то в рази більше зможуть вкласти у розбудову незалежної України великі церковні громади та звичайні жителі сіл і містечок. Згадайте Біблійні слова у яких сказано, що кому багато дано - від того багато вимагатимуть (див. Лк. 12, 48), і ще: хто щедро сіє - щедро жатиме, хто ж скупо сіє, скупо жатиме (див. 2 Кор 9, 6)!

Онищук Світлана - волонтер парафії УГКЦ Скали-Подільської

Переглядів: 807 | Додав: S@L | Дата: 07.03.2015 | Коментарі (0)

Чт, 25.04.2024, 23:19
Вітаємо Вас Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | Вхід
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*

ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010