СКАЛЕЦЬКІ САЙТИ



Сайт громади ОФІЦІЙНИЙ

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ








Більше посилань на сайти наших друзів можна побачити з допомогою клавіші "End" або прокруткою курсором донизу


Головна » 2014 » Листопад » 23 » День пам’яті жертв голодоморів у Скалі-Подільській
18:38
День пам’яті жертв голодоморів у Скалі-Подільській

22 листопада 2014 року у військовому містечку Скали-Подільської,  на площі біля фігурки Божої Матері, відбулися нічні чування на спогад за загиблими від голодоморів та політичних репресій.

О десятій годині вечора люди з лампадками, свічками та вервечками прийшли помолитись за душі безвинно убитих, а також за загиблих Героїв Майдану та воїнів АТО.

Молитовний захід тривав дві з половиною години. Люди взяли участь у поминальній Панахиді, Молебні до Богородиці та Ісусовій молитві, прийняли до своїх душ науки священиків: о.Володимира Строгуша, (священика римо-католицької парафії) та о.Василя Германюка (священика греко-католицької парафії), паломники цієї молитви послухали про часи геноциду саме у нашій місцевості з розповіді вчителя історії Оксани Ундерко, також присутні помолились вервечку з розважаннями Славних таїнств, яку вели аніматори УГКЦ Скали-Подільської в намірі за військових в АТО, медиків, волонтерів та благодійників.

Багато кому було незвично спостерігати таке дійство у пізній порі та саме в цьому полягав глибокий зміст задуму. Молитва була приурочена великій трагедії всього українського народу і вимагала жертовності. Адже одна справа помолитись в теплій хаті чи зійтись за дня на коротку молитву, до чого ми звикли, а інша – пожертвувати суботнім вечором, обмеживши розважальні та відпочинкові заходи в цей день чи відірвати себе від сну, щоб поставити лампадку і в тривалій молитві засвідчити розуміння терпінь української нації та прийти на молитву, незважаючи на холод і втому. Важливо було також показати молоді, якої, з Божого благословення, прийшло чимало, що вечір можна провести не лише в барах чи на дискотеках, а й у спільній молитві. Приємно було бачити як молоді люди, які приїжджали звідусіль розважитись до молодіжного розважального комплексу «Ренесанс», побачивши спільну молитву, відразу ж долучались до неї.

Загалом молитовний схід пройшов у дусі духовного єднання та солідарності. Хотілося б висловити подяку усім, хто взяв участь та організовував нічні чування, адже Ісус Христос, як сказано у Біблії, полюбляв саме вечірню молитву. Також подяка селищному голові Черепію Любомиру за підтримку ініціативи й забезпечення охорони порядку.

Єднаймося у спільній молитві, у будь який час, за будь яких обставин – і тоді жоден ворог нас не здолає.

Ініціатор заходу – Червоноока Аліна.

Більше фотографій ТУТ


Переглядів: 1027 | Додав: S@L | Теги: геноцид, військове містечко, аніматори УГКЦ, Скала-Подільська УГКЦ, МРК Ренесанс, день пам'яті, нічна молитва, ГОЛОДОМОР, Городок, нічні чування

______________


ЯКЩО ВАМ ПОДОБАЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ, ЯКУ ВМІЩУЄ НАШ САЙТ -
ПІДТРИМАЙТЕ РОБОТУ ПОРТАЛУ СВОЄЮ ПОЖЕРТВОЮ


НАТИСКАЄМО НА КНОПОЧКУ:



ДЯКУЄМО


______________

ПОЧИТАЙТЕ Й ІНШІ ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar
Ср, 24.04.2024
Вітаємо, Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | ВХІД
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*


НА ГОЛОВНУ



ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010
Ми будемо вдячні Вам
за розміщення кнопки посилання
нашого сайту
у Ваших інтернет-ресурсах