СКАЛЕЦЬКІ САЙТИ



Сайт громади ОФІЦІЙНИЙ

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ








Більше посилань на сайти наших друзів можна побачити з допомогою клавіші "End" або прокруткою курсором донизу


Головна » 2014 » Жовтень » 14 » У Скалі-Подільській пом'янули загиблих за Україну
21:22
У Скалі-Подільській пом'янули загиблих за Україну

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, смт. Скала-Подільська відзначала День захисника України. Вранці відслужилась святкова Божественна Літургія, на якій парафіяльна громада УГКЦ щиро молилась за українських військових в АТО, віддаючи їх під Покров Богородиці, з проханням, щоб наше військо живим з перемогою поверталось до рідних домівок. Також було проведено посвяту декількох молільників храму Успення Пресвятої Богородиці до Параманного Братства.

Після завершення Літургії відбулась процесійна хода до могили ОУН-УПА, яка знаходиться поряд із фортецею. Там було організовано мітинг-реквієм за загиблими воїнами УПА, «Небесної Сотні» та АТО. Ведучими цього дійства були Кульчицька Наталія та Червоноока Аліна. До слова було запрошено вчителя історії Ундерко Оксану Леонтіївну, яка провела дуже цікавий екскурс в глиб історичних подій нашого містечка, також оповіла про жителів, які були безпосередніми учасниками Української Повстанської Армії. Слово надавали голові селищної ради Черепію Любомиру, який емоційно висловився із запитаннями, чому в Скалі лише вірні греко-католицької церкви поминають на Покрову УПА і тим потвердив, що УГКЦ справді була і є єдина на захисті інтересів усього українського. Слово мала поетеса Калуцька Надія, яка просила єднатися, задля подолання ворогів України. Також висловив свій біль старожил-патріот – Метельницький Орест, котрий переживає за правильне донесення до молодого покоління правдивої історії з правдивими героями.

Опісля урочистої частини була відслужена поминальна Панахида за усіх людей, які в свої часи загинули за відстоювання української державності та української греко-католицької церкви. Насамкінець отець Василь Германюк звернувся до присутніх свідомих та зболених громадян України, цитуючи Біблійну фразу з послання Апостола Павла до Римлян, дванадцятої глави, сімнадцятого і дев’ятнадцятого віршів: «Нікому злом за зло не віддавайте; дбайте перед усіма людьми про добро… самих себе не відомщайте, любі, а дайте місце гніву Божому, написано бо: «Мені належить помста, я відплачу», - говорить Господь».  

Вкінці присутні помолились у намірі за навернення Росії про що говорила Богородиця, яка 97 років тому об’являлась у Фатімі. Завершився мітинг-реквієм дружнім співом гімну української держави.

Притка Іванна


Переглядів: 1107 | Додав: S@L | Теги: за, загиблих, Скалі-Подільській, Україну, пом'янули

______________


ЯКЩО ВАМ ПОДОБАЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ, ЯКУ ВМІЩУЄ НАШ САЙТ -
ПІДТРИМАЙТЕ РОБОТУ ПОРТАЛУ СВОЄЮ ПОЖЕРТВОЮ


НАТИСКАЄМО НА КНОПОЧКУ:



ДЯКУЄМО


______________

ПОЧИТАЙТЕ Й ІНШІ ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar
Пт, 29.03.2024
Вітаємо, Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | ВХІД
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*


НА ГОЛОВНУ



ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010
Ми будемо вдячні Вам
за розміщення кнопки посилання
нашого сайту
у Ваших інтернет-ресурсах