Отець Василь Германюк, 28 років, із селища Скала-Подільська Борщівського району на Тернопільщині читає в храмі проповіді з мультимедійним супроводом. У костьолі, що греко-католицька парафія орендує в римо-католиків, використовує проектор, екран та невеликий нетбук.

— На сайті мені хтось написав у коментарі, що комп'ютера в церкві не треба, а треба священика. Але цією новизною літургіки не порушив. То ж не те, що запис зробив і сам із церкви пішов. Проповідь була звичайною, як то і належить священику, але з додаванням візуалізації. Під час проповіді на екрані появляються зображення й важливі фрази, щоб краще люди запам'ятали та могли застановитись над головним краще. В старших людей було велике здивування. В процесі голошення Слова Божого переключались слайди. Люди ж не знали, що я маючи безпровідну мишку і нетбук трохи далі від себе, сам перегортав презентацію, — розповідає священик.

Першу проповідь з допомогою проектора прочитав наприкінці минулого року. Підготував медіа-супровід до притчі "Про нерозумного багача".

— Один меценат подарував проектор, то вирішив його використовувати й людей сучасними методами вести до господа. Бо ж нова семінарія вчить Церкву йти в ногу з часом. Взявся робити презентацію, то цілий день потратив. Бо ж останній раз із тим працював у 11-му класі — 11 років тому. Як саме усе відбулося, я розмістив на сайті нашої парафії і навіть якийсь журнал з Мюнхена передрукував. Виявилося, то я перший таке зробив.

Отець зареєстрував свій профіль у соціальній мережі "ВКонтакте".

— Було до мене питання, чи можна через "ВКонтакте" сповідатися. То відписав, що спілкуватися й розраховувати на збереження таємниці р ... Читати далі »