Парафія Успення Пресвятої Богородиці Бучацької єпархії УГКЦ
 
Головна » 2012 » Грудень » 28

26 грудня відбулась Skype-конференція на тему: «Проблеми та загрози сучасної сім’ї» в якій розкрито питання подружньої невірності, насильства, аборту, сурогатного материнства та одностатевих шлюбів.

Дану проблематику розкриває вчитель основ християнської етики, Кунька Ірина Євгенівна в рамках тижня християнської етики.

Обговорення відбулось з допомогою Skype зв'язку між вчителями й старшокласниками загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. та адміністратором парафії Української Греко-Католицької Церкви, що у Скалі-Подільській, о.Василем Германюком.

Учасники конференції обговорювали проблемні ситуації, а у підсумках священик висловлював думку Церкви щодо спроб вирішення таких актуальних сьогоденню проблем:

1.Чому виникає подружня невірність? Як уникнути зради?

2.Чи можна поставити знак рівності між фізичним і моральним насильством? Як поступати жінці якщо шлюбний чоловік її морально зневажає навіть в присутності дітей?

3.Як бути у ситуації, якщо дівчина завагітніла з доброї волі, але хлопець і дівчина не бажають створювати сім’ї? Чи дозволяється в такій ситуації аборт? Чи варто змушувати їх до створення сім’ї?

4.Чи може скористатися послугами сурогатного материнства сім’я, яка не може мати дітей?

5.Чому не можна всиновити дітей одностатевим парам? Які наслідки гендерної політики?

 У зроблених загальних висновках, користуючись напрацюваннями УГКЦ, о Василь вказав на те, що потрібно послуговуватись нашим власним сумлінням, Божим Законом і думкою Церкви. Тоді не підпадемо в стан, який, будучи створеним через гріх, руйнуватиме сім’ї, вбиватиме дітей ще в лоні матері, нищитиме стереотипи нормальної християнської сім’ї і вводити людей в депресії та суїцид. Любімо Господа Бога, виконуймо Його заповіти і обов’язково минемо кари. Ми, розуміючи це, обговорюючи дані проблеми в призмі християнського вчення, маємо шанс все змінити, змінити з допомогою Ісуса Христа до якого молімося і просімо мудрості життєвого поводження та просімо у Всевишнього прощення за весь наш рід, за все людство!


www.credo-ua.org

www.dyvensvit.org

... Читати далі »
Переглядів: 3376 | Додав: S@L | Дата: 28.12.2012 | Коментарі (0)

Пт, 29.03.2024, 11:23
Вітаємо Вас Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | Вхід
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*

ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010