СКАЛЕЦЬКІ САЙТИ



Сайт громади ОФІЦІЙНИЙ

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ








Більше посилань на сайти наших друзів можна побачити з допомогою клавіші "End" або прокруткою курсором донизу


Головна » 2012 » Серпень » 5 » Місійна праця з київською молоддю у ДОК «Збруч» смт. Скали-Подільської
10:10
Місійна праця з київською молоддю у ДОК «Збруч» смт. Скали-Подільської

   З благословення Правлячого Архієрея Бучацької єпархії Української Греко-Католицької Церкви Кир Димитрія Григорака, який взяв під опіку дитячий оздоровчий комплекс «Збруч» смт.Скали-Подільської, цього року мені випала нагода мати там літню семінарійну практику з 18 липня по 2 серпня 2012 р.Б.

Їдучи сюди я мав десь у серці тривогу через те, що у таборі відпочиває сучасна молодь великого міста Київ. Приїхавши у табір перше моє враження, що я не є на Західній Україні, а десь на місіях на Сході, але не хотілося опускати руки. Я молився Богу словами: «Господи, якщо я є тут, значить Ти щось хочеш через мене для цих дітей сказати»…

Починалася моя праця спочатку як хореографа, а потім як «діджея». Згодом випала нагода для коротенької науки, чим я завдячую педагогам, котрі були відповідальні за дітей і не перешкоджали в моїй діяльності. Коли наступного дня я зустрівся з дітьми – сталося чудо: після коротких духовний наук біля мене стояло вже кільканадцятеро дітей. Того ж вечора було проведено першу вечірню молитву і розважання над Святим Письмом. На цій молитовній зустрічі зібралось 11 дітей, на наступній – 17, далі – 30 і більше. Стало традицією щовечора звертатися з коротким словом до дітей та спільно виконувати одну релігійну пісеньку про Христа чи Богородицю. Зацікавились наукою про Ісуса як діти молодші, так і старші. На десятий день у таборі вже питали, чи сьогодні буде наука і пісня. Тепер я з певністю можу сказати, що Господь завжди шукає різні способи достукатись до людського серця і навіть завітати до нього.

У моїй роботі з підростаючим поколінням чудово допоміг о. Василь Германюк, адміністратор парафії Успіння Пресвятої Богородиці смт. Скала-Подільська. Він як добрий пастир переживав, як розвиваються у таборі події, завжди старався щось підказати чи порадити. У день св. княгині Ольги ми вітали іменинниць, а в день св. рівноапостольного князя Володимира нам вдалось зорганізувати невеличкий концерт, не тільки, щоб привітати іменинників, але і вшанувати 1024-у річницю Хрещення Русі-України. У цьому святі взяв участь і о. Василь. У своєму привітальному слові  він наголосив, що завдяки великому князю Володимиру ми маємо можливість називатися християнами й отримуємо безліч ласк від небесного Отця. До святкового вечора були залучені також відпочивальники табору, котрі декламували вірші про Богородицю, Володимира Великого і княгиню Ольгу, співали духовні пісні під супровід органної музики, славили Бога іншими своїми талантами. Наприкінці заходу о. Василь уділив усім Господнє благословення.

У неділю, 29 липня, сталося ще більше чудо місійної праці. На Богослужіння до місцевого храму, на Літургію східного обряду УГКЦ, вирушило 22 дитини, з яких 18 приступило до Святих Таїнств: Сповіді та Євхаристії. Більша половина цих дітей прийняла Святе Причастя вперше. Серце раділо від щастя, тому що в цей день діти стали повноцінними учнями Христа. Під час Святої Літургії було проведено також Чин відновлення обітів Хрещення, в якому всі разом відрікалися сатани й обіцяли служити та вірити Христу. Наприкінці відправи всіх присутніх було окроплено свяченою водою. Таборяни з великою радістю повернулися додому.

Наступного дня, після спільної молитви, було проведено футбольний турнір, в якому взяли участь команда «Скеля» при парафії Успіння Пресвятої Богородиці та команда «Столиця», що складалась з дітей-відпочивальників. Прийшли і вболівальники, щоб підтримати свої команди. Гра вдалася – перемогла віра у Христа. Напередодні останнього дня заїзду в таборі було проведено ще й конкурс малюнків на християнську тематику.

Нині, коли таборяни вже у себе вдома і згадують миті відпочинку, я не перестаю переконуватись, що здобув досвід місійної праці з сучасною молоддю нашої столиці, до якої, здавалося, неможливо достукатися і показати науку Христа. Але в Бога все можливе. Результат – зацікавлення молоді Києва релігійним життям, а головне – відвідини храму і прийняття Святих Таїнств. Тому хочу подякувати всім, хто долучився до цієї благородної праці, насамперед, Богові за те, що Він через владику Дмитра доручив мені цих дітей, також о. Василю, всім вихователям і педагогам, всім працівникам цього закладу, особливо директору п. Марії Лихо, заступнику директора з виховної роботи п. Василю Кирилюку. Нехай милостивий Господь винагородить всіх сторицею і дарує свою невичерпну благодать.

Бр. Ігор Стус, студент 5-го курсу
Івано-Франківської Духовної Семінарії

 



«Вільне життя плюс», №69 (15389) від 7.09.2012 р.

Переглядів: 4314 | Додав: S@L

______________


ЯКЩО ВАМ ПОДОБАЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ, ЯКУ ВМІЩУЄ НАШ САЙТ -
ПІДТРИМАЙТЕ РОБОТУ ПОРТАЛУ СВОЄЮ ПОЖЕРТВОЮ


НАТИСКАЄМО НА КНОПОЧКУ:



ДЯКУЄМО


______________

ПОЧИТАЙТЕ Й ІНШІ ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ:
Всього коментарів: 1
avatar
1 Наталія • 12:09, 11.08.2012
Дякую вам за гостинність, добро, радість та молитву. Я вражена духовною красою, побаченою в Скалі Подільській. Я щаслива, що доля звела мене з людьми віри, поїхавши з ваших країв я забрала з собою частинку віри, надії та любові.
Бажаю Вам натхнення в ваших благих ділах. І хочу сказати словами Марконі, лауреата Нобелівської премії з фізики
« Я гордий тим, що я віруюча людина. Я вірю в силу молитви. Я вірю в молитву не лише як християнин, але і як учений ».
Наталія
omForm">
avatar
Пт, 29.03.2024
Вітаємо, Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | ВХІД
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*


НА ГОЛОВНУ



ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010
Ми будемо вдячні Вам
за розміщення кнопки посилання
нашого сайту
у Ваших інтернет-ресурсах