Парафія Успення Пресвятої Богородиці Бучацької єпархії УГКЦ
 
Головна » 2012 » Квітень » 14

ВІТАЄМО ВСІХ З ВЕЛИКОДНЕМ!
Переглядів: 3423 | Додав: S@L | Дата: 14.04.2012 | Коментарі (0)

9 по 13 квітня у Скала-Подільській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходив тиждень християнської етики, присвячений року Святих Таїнств та 120-річчю з дня народження Йосипа Сліпого.

Протягом тижня в 2-6 класах демонструвався відеофільм «Історія Ісуса Христа» для дітей, в якому зображено життя Спасителя від народження до Воскресіння.

Вчителем християнської етики Іриною Євгенівною Кунькою та священиком місцевої православної церкви о.Іллею Негіром в 5-А та 5-Б класах був проведений урок на тему «Страждання Ісуса Христа». На інтерактивній дошці було показано всю хресну ходу Ісуса, кожну Стацію терпінь Христових отець прокоментував. В той же день у вестибюлі школи був проведений майстер-клас з писанкарства.

  
  

Також з учнями 4 класу вчителем християнської етики та священиком греко-католицької церкви о.Василем Германюком був проведений урок на тему «Будемо наполегливими у пізнанні істини» на якому діти у праці в групах навчилися читати і працювати з текстом Святого Письма, змогли дістати докази того, що Ісус Христос є істиною. Також в одному зі шкільних кабінетів, де є всі засоби ІКТ та підключений Інтернет, був проведений етичний практикум на тему «Християнство у мас-медійному просторі» в 9 класі за участю отця Василя Германюка. Священик у ході лекції назвав ряд християнських сайтів, розповів про їхню духовну користь, вказав на шкідливість комп’ютерної залежності та шкоду, яку може принести мережа Інтернет.

   

Тиждень християнської етики завершився 13 квітня виставкою Великодніх робіт учнів у вигляді пасок, Великодніх рушників, писанок, крашанок і багатьма іншими цікавими Пасхальними атрибутами.

   

   

Виховання як процес — це закладення певної системи цінностей у свідомість дітей. І залежно від виховання формується характер, світогляд, пріоритети. Тому дуже важливим є те, чим керуються вчителі, яким довірено закладати такі цінності нашим дітям. Адже навчити читати, писати, рахувати не складає особливих труднощів. Значно важче навчити дітей послуху, поваги до батьків, терпіння, прощення, толерантності, взаєморозуміння, милосердя, любові до Бога і ближнього, ввічливості, чесності, співчутливості. Ось тому до безпосередньої роботи з учнями школи покликане і духовенство. З поміччю катехизаційних наук священиків у школах дітям і молоді легше прищепити ті особливі моральні християнські цінності, з якими вони будуть йти впродовж цілого життя, щоб залишитися істинним християнином чи просто – людиною.

Ми висловлюємо подяку вчителям та учням, які посприяли і підготувались до проведення тижня християнської етики. Особлива вдячність настоятелю Скала-Подільської Православної Церкви Київського Патріархату, о.Іллі Негіру та наставнику Скала-Подільської Греко-Католицької Церкви, о.Василю Германюку. Ми сподіваємося, що на цьому наша співпраця з духовенством Скала-Подільської буде продовжуватися, адже священики несуть нашим дітям тільки добре, світле і вічне.


Переглядів: 2682 | Додав: S@L | Дата: 14.04.2012

Сб, 20.04.2024, 06:59
Вітаємо Вас Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | Вхід
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*

ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010