Парафія Успення Пресвятої Богородиці Бучацької єпархії УГКЦ
 
Головна » 2012 » Березень » 10
Поради для доброї сповіді

Для тих осіб, котрі ідуть до сповіді нагадуємо про основні речі

Пам’ятаймо, що сповідь – це Тайна покаяння, це велике таїн­ство Божої любови й милосердя до грішника. Mи, обмиті з наших гріхів у Хрищенні та обдаровані освячу­ючою Божою ласкою, знову чинимо зі злоби чи немочі гріхи. Що ж тоді робити? Господь не від­кидає нас і не відвертається, але гото­вий знову нам простити (див. Лк. 15,12-32). Але для одержан­ня його прощення, треба перш за все його бажати і мати біль душі за особисті гріхи, покаятися і поста­новити жити з Христом. Коли визнає­мо наші провини перед священиком і через його уста одержуємо прощення наших гріхів, тоді стаємо певні у тому, що гріхи не тільки прощені, але ще і відпущені.

 Це і є сповідь, яку встано­вив по своїм воскресінні Христос, кажу­чи до апостолів, а через них до їхніх послідовників: "Прийміть Духа Святого, Кому відпустите гріхи — відпустяться їм, кому ж затримаєте — затримаються” (Ів. 20,22-23).

Приготування до сповіді

Що треба зробити, щоб наша сповідь була добра?- Потрібно

1. зробити іспит совісти;

2. збудити в собі жаль за гріхи;

3- постановити поправитися;

4- визнати гріхи перед священиком у сповіді;

5- відбути покуту, яку дає сповідник

Тепер в деталях

Для доброї сповіді потрібно добре приготуватися, а саме:

1) Іспит сумління

Найперше помоліться до Святого Духа і в особливий спосіб просіть за добрий іспит совісті і за ласку доброї сповіді. Після цього пригадайте, коли ви останній раз сповідалися і роздумайте про своє життя від того часу аж до тепер. Пригадайте собі теж: чи не забули якого гріха і чи відбули задану покуту у минулій сповіді. Пригадайте Ваші провини супроти Бога і людей, порівняйте Ваше життя із Божими і церковними заповідями і визначіть ваше переступлення цих заповідей у слові, ділі, думці, або через залишення доброго ді­ла. Зробіть іспит Вашого сумління. Визначіть, що насправді обтяжує Ваше сумління. У чому є причина Вашого душевного неспокою. 

При тяжких гріхах треба пригада­ти собі їх число, а якщо це неможливе, тоді бодай приблизно, як часто на тиждень, на місяць, на рік ми їх до­пускалися. До того ж треба собі при­гадати обставини, час, місце, ціль, а також особи й середовище, серед якого ми гріх учинили, бо бувають такі об­ставини, що змінюють рід гріха, або з легкого роблять гріх тяжкий.

Пам’ятайте, що гріх - це свідоме і добровільне переступлення Божих заповідей, це Бажання зла як Богові, так і людям.

Радимо робити цей іспит сумління на самоті, у тиші і в молитві, а також можна всі гріхи записати на папері, щоб полегшити саме проведення сповіді. Не соромтеся і не шкодуйте себе, не допускайте самовиправдання і приховане самолюбство. Бог і так вас знає наскрізь. Не намагайтеся що-небудь приховати чи утаїти. Памятайте: сповідь потрібна набагато більше Вам, а ніж  Богу. Бог є любов. Саме любов до свого творіння і спонукує Творця робити все ... Читати далі »

Переглядів: 22414 | Додав: S@L | Дата: 10.03.2012 | Коментарі (0)

Пт, 29.03.2024, 01:25
Вітаємо Вас Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | Вхід
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*

ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010