СКАЛЕЦЬКІ САЙТИ



Сайт громади ОФІЦІЙНИЙ

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ








Більше посилань на сайти наших друзів можна побачити з допомогою клавіші "End" або прокруткою курсором донизу


Головна » 2012 » Січень » 15 » СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА ПРОДОВЖУЄ ДОБРУ ТРАДИЦІЮ ЗИМОВОЇ ПРОЩІ В ЗАРВАНИЦЮ (+ВІДЕО)
15:52
СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА ПРОДОВЖУЄ ДОБРУ ТРАДИЦІЮ ЗИМОВОЇ ПРОЩІ В ЗАРВАНИЦЮ (+ВІДЕО)


   В ніч з 13 на 14 січня 2012 р.Б. парафіяни греко-католицької церкви смт. Скали-Подільської вирушили на зимову прощу до Зарваниці.
   Усю дорогу, колядуючи, прочани, яких було понад п’ятдесят чоловік і навіть діточки, набирали доброго настрою до молитви у відпустовому місці. На шляху віряни відвідали монастир оо. Василіан м. Бучача де одразу ж відчули піднесення молитовного духу під час споглядання різдвяної шопки. Приємно здивований великою кількістю прочан, о. Теофіл Штурмак (монах даної обителі), привітав всіх з Різдвяними святами, збагативши знання присутніх історією відродження і розвитку монастиря.
   Прибувши ж у Зарваницю скалеччан зустріли організатори зимової прощі, які пригостили усіх смачною вечерею. Опісля вся громада відвідала живий вертеп, що допоміг хоча б частково поринути у ті умови, де народилося маленьке дитятко Ісус. Прочани також мали нагоду помолитися на Вечірні, яка служилась у новозбудованій церковці Пресвятої Євхаристії.
   Всіх гостей Зарваниці вітала молодь м. Бучача театралізованим дійством «Маланка» та вокальне тріо із парафії смт. Скали-Подільської у складі Ірини Івасєчко, Олесі Москавлюк, Наталії Подворної, даруючи прочанам чудові різдвяні колядки. Під час звучання коляди парафіяни Скали-Подільської під керівництвом о. Василя Германюка запустили в небо палаючі небесні ліхтарики, вітаючи  Митрополита Кир Василія Семенюка з іменинами, а всіх присутніх з народженням Христа.

   Далі всі рушили до Собору у якому разом молилися на Архиєрейській Божественній Літургії. Опісля високопеосвященний Кир Василій привітав паломників, зігрів теплими, щирими словами і подякував присутнім, у спів служінні, священикам, тим, хто долучився до організації цієї прощі, і всім вірним, які покинувши свої теплі домівки, прибули на місце, яке опікує Пресвята Богородиця, щоб отримати від Неї материнське благословення. На прощі також молодіжний ансамбль з Тернополя, подарував радість церковного співу на Літургії та святкову коляду.
   Приємно було почути нам, парафіянам УГКЦ Скали-Подільської, з уст нашого Митрополита про те, що Кир Василій уділяв нашому пароху, о. Василю дияконські свячення, а також чути, що Владика добре знає про працю у напрямі духовного розвитку на нашій парафії.  
   І на завершення молитовних дійств присутні насолодилися захоплюючим видовищем святкових феєрверків.
   Парафіяни щиро вдячні всім, хто долучився до організації цієї поїздки,  вдячні жіночому тріо за те, що в колядках змогли ще раз розказати усім прочанам Зарваниці про бажання скалеччан прославляти Христа і цією прославою заохотити всіх інших людей до духовного піднесення. Особлива подяка о. Василю Германюку, який подбав про запуск небесних ліхтариків та згуртував людей, а особливо молодь та дітей, які взяли участь у прощі та разом з усіма прославили новонародженого Ісуса, дякуємо отцю, який своїми добрими справами допомагає нам користати з різних подій задля нашого  духовного збагачення.

Паломниця і парафіянка УГКЦ Скали-Подільської
Оксана Ундерко




Переглядів: 1680 | Додав: iva

______________


ЯКЩО ВАМ ПОДОБАЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ, ЯКУ ВМІЩУЄ НАШ САЙТ -
ПІДТРИМАЙТЕ РОБОТУ ПОРТАЛУ СВОЄЮ ПОЖЕРТВОЮ


НАТИСКАЄМО НА КНОПОЧКУ:



ДЯКУЄМО


______________

ПОЧИТАЙТЕ Й ІНШІ ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ:
Всього коментарів: 2
avatar
1 Марічка • 14:07, 19.01.2012
Ця подорож залишила за собою хороший слід у пам'яті кожного із нас:)) Теплі, затишні, чудові храми заспокоїли душі усіх присутніх.
avatar
2 Жителька Скали • 14:51, 19.01.2012
Я дуже задоволена цією поїздкою.А як нас там гарно прийняли. (на відео це є) Ну просто надзвичайно приємно. Дякую всім. І дякую о. Василю за організацію і таку чудову можливість.
omForm">
avatar
Пт, 19.04.2024
Вітаємо, Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | ВХІД
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*


НА ГОЛОВНУ



ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010
Ми будемо вдячні Вам
за розміщення кнопки посилання
нашого сайту
у Ваших інтернет-ресурсах