Парафія Успення Пресвятої Богородиці Бучацької єпархії УГКЦ
 
Головна » 2011 » Липень » 23
23 липня 2011 року оприлюднено повідомлення, що Cвятіший Отець Венедикт ХVІ дав свою згоду на канонічний вибір Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, який прийняв рішення призначити високопреподобного о.Дмитра Григорака, ЧСВВ, Апостольського Адміністратора Бучацької Єпархії УГКЦ «ad nutum Sanctae Sedis» Єпархом Бучацьким.

Веб-сторінка Бучацької єпархії УГКЦ інформує, що владика Дмитро Григорак (хресне ім'я Богдан) народився 1 січня 1956 року в м. Івано-Франківську. З 1963 по 1973 рр. здобув повну середню освіту в м. Івано-Франківську. В 1973 році вступив в Івано-Франківський інститут нафти і газу, який закінчив в 1978 році, отримавши диплом інженера-механіка. Працював на різних заводах м. Івано-Франківська інженером-конструктором.

14 жовтня 1989 року він офіційно вступив до Чину Святого Василія Великого. Новіціят проходив в Гошеві і Крехові в 1990-1991 рр. Довічні обіти склав 1997 року.

З 1991 по 1996 рік навчався в семінарії ОО.Василіян, а також закінчив Івано-Франківський Теологічно-Катехитичний Духовний Інститут. Завершив богословські студії магістерським титулом з еклезіології в Люблінському католицькому університеті в Польщі.

Дияконські свячення отримав 21 вересня 1992 року, а священичі – 25 жовтня у неділю Христа Царя того ж року з рук Владики Софрона Дмитерка, ЧСВВ.

Починаючи від 1992 року виконував різноманітні душпастирські служіння: у монастирі і на парафії Христа Царя в м. Івано-Франківську, виконував обов’язки економа і духівника сестер-мироносиць, був настоятелем монастиря ЧСВВ в с. Погоня Тисминецького району, започаткував капеланське служіння в Івано-Франківській в’язниці, був духівником молодіжної молитовної групи.

Також виконував місійну діяльність на Волині, обслуговував парафії у Володимирі Волинському, Луцьку та інші. Згодом призначений ігуменом монастиря і парохом храму св. Василія Великого у м. Луцьку. Започаткував будівництво комплексу приміщень монастиря і церкви. Одночасно виконував обов’язки духівника організації «УМХ». Організовував екуменічні міжконфесійні молитви. Особливо дбав і був духовним натхненником громадської організації «Рух за життя». Розбудовував духовне життя і служіння УГКЦ на Волині, землі святого священномученика Йосафата Кунцевича.

28 липня 2007 року Папа Венедикт ХVІ призначив о. Дмитра Григорака, ЧСВВ, Апостольським адміністратором «ad nutum Sanctae Sedis» Бучацької єпархії УГКЦ, яка стала вакантною після призначення Владики , ЧСВВ, Каноніком в Римі.

23 липня 2011 року Папа Венедикт ХVІ підтвердив вибір Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви щодо призначення о.Дмитра Григорака, ЧСВВ, Єпархом Бучацької єпархії УГКЦ.

Крім української мови, Владика Дмитро володіє російською та польською, знає також італійську, англійську, німецьку, старослов’янську та грецьку.

Дещо з історії Бучацької єпархії:

12 жовтня 2000 року Святіший Отець Іван Павло ІІ схвалив рішення Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви про створення Бучацької єпархії і призначення єпархом Бучацьким о.Іринея Білика, ЧСВВ.

28 липня 2007 року Святіший Отець Венедикт XVI призначив Владику Іринея Білика, ЧСВВ, дотеперішнього Єпарха Бучацького УГКЦ, Каноніком Папської) в Римі, а отця Дмитра Григорака, ЧСВВ, дотеперішнього настоятеля василіянського монастиря в Луцьку, пароха місцевої парафії, призначив Апостольським Адміністратором «ad nutum Sanctae Sedis» Бучацької Єпархії.

За даними Папського довідника з 2011 року (Annuario Pontificio 2011) Бучацька єпархія УГКЦ налічує 216.000 вірних, 335 парафій, тут трудяться 194 єпархіяльних священики, 10 єромонахів у трьох монастирях, 12 сестер-монахинь у двох монастирях, до священства готується 55 семінаристів. Бучацька єпархія об'єднує 14 деканатів.

ПОСИЛАННЯ
Переглядів: 962 | Додав: S@L | Дата: 23.07.2011

Пт, 29.03.2024, 06:16
Вітаємо Вас Слава Ісусу Христу!
Головна | Реєстрація | Вхід
Я ЖЕРТВУЮ...

Устав Богослужінь
Пошук
Ми у Facebook

ВПОДОБАТИ СТОРІНКУ

У FACEBOOK

☜▼☞
ЗАПИС БОГОСЛУЖІНЬ
#МОЛИТВАВІНСТАГРАМ
ПРОЕКТ 1
ПРОЕКТ 2
ПРОЕКТ 3
Відеопрезентація

РОБОТА ПАРАФІЇ
НА БРОШУРЦІ

ТУТ
 
Наші фото
ОСНОВНИЙ АЛЬБОМ ТУТ,
Інший альбом ТУТ,
а ще інший ТУТ

Новини церкви
Поведінка в храмі
Погода
Відвідування сайту
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
*

ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010