Парафія Успення Пресвятої Богородиці Бучацької єпархії УГКЦ
 ЗАПИТАЄМО У СВЯЩЕНИКІВ... - Сторінка 2 -
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум » ПРАЦЯ НА ПАРАФІЇ » ЗАПИТАЄМО У СВЯЩЕНИКІВ... » ЗАПИТАЄМО У СВЯЩЕНИКІВ... (Питаємо у священиків про шаболіле...)
ЗАПИТАЄМО У СВЯЩЕНИКІВ...
Петро7281Дата: Пт, 27.07.2012, 13:21 | Повідомлення # 16
Сержант
Група: Зареєстровані
Повідомлень: 8
Статус: Offline
Чи є єврейська міфологія джерелом моралі для людей і чому потрібно вірити в її непохитну правильність?
 
S@LДата: Пт, 27.07.2012, 19:03 | Повідомлення # 17
Адміністратор
Група: Администратори
Повідомлень: 30
Статус: Offline
Та віра є непохитною, яку вказав і вказує Бог Отець, Бог Син і Бог Дух Святий.
 
Слава Ісусу Христу!Дата: Чт, 01.11.2012, 20:24 | Повідомлення # 18
Група: Прихожани





Слава Ісусу Христу! Будьте ласкаві скажіть будь ласка, що означає якщо на Вінчанні падає корона? Чи то просто забобони і нетреба вірити що люди говорять.
 
S@LДата: Чт, 01.11.2012, 22:06 | Повідомлення # 19
Адміністратор
Група: Администратори
Повідомлень: 30
Статус: Offline
Слава навіки!
Те, що падають вінчальні корони не є важливим, щоб аж цим переживати і страхатися. Всі "бабчині" слухи і настанови з цього приводу є пустими. У подружжі головне не предмети обряду (корони, обручки, рушник), а взаємна любов, повага, вірність, чесність подружня - краще короні впасти, аніж вірності, наприклад. Тому Ваш висновок правильний --- то просто забобони і нетреба вірити що люди говорять
 
Слава Ісусу Христу!Дата: Чт, 01.11.2012, 23:13 | Повідомлення # 20
Група: Прихожани





Дуже дякую Вам за відповідь Ви мене заспокоїли.Слава Ісусу Христу!
 
enkolpion988Дата: Сб, 16.02.2013, 15:50 | Повідомлення # 21
Рядовой
Група: Зареєстровані
Повідомлень: 3
Статус: Offline
доброго дня!у мене з дружиною завязалась дискусія-що до похрещення бажано щоб менше споглядало людей  ,які непроживають в домі,на малятко!мовляв дитина буде стривожина,вроки будуть чіплятись.я переконаний,що в цьому немає нічого такого що б загрожувало дитинці.зате буде стимулом,щоб швидше охрестити і віддати її під опіку Богу!забобони чи є пояснення?зрозуміло,що треба чім швидше охрестити дитину,щоб вона була під опікою Бога і усякі недоброзичливі погляди їй незагрожуватимуть!дякую!

Повідомлення відредагував enkolpion988 - Сб, 16.02.2013, 15:51
 
S@LДата: Сб, 16.02.2013, 16:27 | Повідомлення # 22
Адміністратор
Група: Администратори
Повідомлень: 30
Статус: Offline
Я знайшов ознайомлювальну інформацію про обряд Хрещення ТУТ і там є навіть описано, які забобони існують по цій темі. Цікавою є така фраза: "Поширеними були вірування, що новонароджені діти найбільш вразливі до дій злих духів. Тому для захисту від них до обряду хрещення дитину час від часу накривали предметом одягу її батька...", - це щось подібне на те, що Ви запитуєте:
Цитата (enkolpion988)
до похрещення бажано щоб менше споглядало людей ,які непроживають в домі,на малятко!мовляв дитина буде стривожина,вроки будуть чіплятись

власне, правда є в тому, що дитя є з первородним гріхом, бо ще нехрещене і тому вплив нечистого є сильніший, тому й дитя заховують від різних чужих осіб, не знаючи чи часом погляд людини, яка не в стані освячуючої ласки (непосповідана) не пошкодить ще духовно-слабкій дитині.
Ну, думаю, що коли батьки мають твердий намір якнайскоріше вчинити обряд Хрещення, то, щоб не обмежувати свою волю, яка має бути свобідною (такий задум Божий), і не жахатися кожного разу, як до дитини захочуть прийти гості, щоб не здатися нерозумними на їх погляд потрібно бути абсолютно спокійними - у своїх молитвах за немовля просіть Бога про духовну опіку, біля ліжечка дитяти поставте релігійну посвячену атрибутику (хрест, образок) і тоді нічого дитині без волі Божої не станеться. А забобонів є безліч і лише з допомогою священика можна робити якісь дії. Ваші дії правильні - Ви запитали і тепер будете точно знати відповідь. І лишній раз не сперечатиметеся з дружиною, провокуючи злість, яку Ви ж переносите своїй ще не захищеній дитині, самі ж доводячи дитинку до стривоження. Дбайте за мир і спокій у родині, про молитву за одні одних і головне - за здоров'я ворогів і недоброзичливців і цим дасте захист не тільки дитині, а й сім'ї в цілому. І ЯКНАЙСКОРІШЕ ОХРЕСТІТЬ НЕМОВЛЯ.
 
enkolpion988Дата: Ср, 20.02.2013, 21:54 | Повідомлення # 23
Рядовой
Група: Зареєстровані
Повідомлень: 3
Статус: Offline
дякую!

Додано (20.02.2013, 21:54)
---------------------------------------------
доброго вечора!прошу прокоментувати-"Боже,я не візьму менше того,що просив,але візьму більше"!як на Вашу думку,чи можна при молитві-прохані звертатися до Бога таким чином.?дякую!
"В день проведення дійства нікому з хрещених батьків не можна займатися сексом, бажано до обряду також не приймати їжу. Дуже важливе правило: жінці у період місячних хрещеною мамою бути ні в якому разі не можна, бо дитина буде рости хворобливою, схильною до шкірних хвороб. Краще в такому випадку попросити стати хрещеною мамою когось іншого. Відома у народі ще й така заборона: незаміжній дівчині не можна бути хрещеною мамою для першої дівчинки в сім’ї, бо після цього у хрещеної мами не складатиметься особисте життя і вона довго не зможе вийти заміж."-чи не є це забобонами?якщо ж людина,яка стала хрещеною,просто цього незнала і нікому було підказати,що тоді робити?пробачте,що задаю такі запитання....але краще запетати,бо незнання "закону Божого" незвільняє від відповідальності,дуже дорого потім обходяться нам помилки!ще раз дякую!Слава Ісусу Христу!


Повідомлення відредагував enkolpion988 - Ср, 20.02.2013, 22:09
 
S@LДата: Сб, 02.03.2013, 21:57 | Повідомлення # 24
Адміністратор
Група: Администратори
Повідомлень: 30
Статус: Offline
Та не вірте в ці антихристиянські повчання. Майте відчуття логіки речей у духовному значенні. Правилом є таке: ХРЕСНІ БАТЬКИ МАЮТЬ БУТИ У ЧИСТОТІ ШЛЮБУ, АБО БЕЗШЛЮБНОСТІ, ТОБТО - НЕ МАЮТЬ ЖИТИ НА ВІРУ. Бажано, щоб перед обрядом Хрещення Хресні висповідались. Від гріховного стану духовних батьків залежить і сила Божої опіки через молитву Хресних. Якщо батьки будуть у стані освячуючої ласки - то їх молитва за похрещену дитину буде скоріше Господом почутою. А так - не варто себе ставити в рамки беззмістовних і не логічних гріховних забобонів.
Слава Навіки!
 
Форум » ПРАЦЯ НА ПАРАФІЇ » ЗАПИТАЄМО У СВЯЩЕНИКІВ... » ЗАПИТАЄМО У СВЯЩЕНИКІВ... (Питаємо у священиків про шаболіле...)
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:


ПАРАФІЯ УСПЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ УГКЦ, СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА © 2010